Forside * Nyheder

Telegram-stifter Pavel Durov anholdt i Frankrig

-

Telegram’s administrerende direktør og stifter, Pavel Durov, blev lørdag aften anholdt nær Paris, da han forsøgte at forlade landet med sit private jetfly.

Den russiskfødte milliardær blev tilbageholdt på baggrund af en arrestordre, der angiveligt er relateret til en indledende efterforskning vedrørende platformens manglende moderation, rapporterer Reuters. Franske myndigheder mener, at Telegrams svage indgriben over for ulovligt indhold har tilladt kriminelle aktiviteter at finde sted uhindret på beskedtjenesten.

Ifølge kilder citeret af det franske medie TF1 TV skal Durov stilles for en dommer allerede i aften, og han kan risikere at blive sigtet så tidligt som søndag.

Annonce:
Telegram Messenger (screenshot: recordere.dk)

Hvad er Telegram?

Telegram Messenger er en populær besked-app, der gør det muligt for brugere at sende beskeder, billeder, videoer og filer til hinanden individuelt eller i grupper. Appen blev lanceret i 2013 af brødrene Nikolai og Pavel Durov, som også står bag den russiske sociale netværksside VKontakte.

Telegram er kendt for sin fokus på sikkerhed og privatliv. Den tilbyder ende-til-ende-kryptering i sin “Secret Chat”-funktion, hvilket betyder, at kun afsenderen og modtageren kan læse beskederne, der sendes. Telegram understøtter også cloud-baseret lagring, hvilket giver brugerne mulighed for at få adgang til deres beskeder og filer fra forskellige enheder.

Platformen er blevet populær blandt brugere, der søger sikker kommunikation uden risiko for overvågning, især i lande med strenge censurlove som Rusland og Iran. Denne vægt på privatliv har dog også ført til, at Telegram ofte kritiseres for at være et fristed for kriminelle og ekstremistiske grupper.

Mens Telegram er blevet en uundværlig ressource for mennesker, der søger pålidelig information i lande med streng censur, har Pavel Durovs tilgang til minimal moderation skabt bekymring i mange lande, især i EU. EU’s nye strenge regler for indholdsmoderation, der forventes at blive implementeret snart, vil formentlig øge presset på Telegram til at tage et større ansvar for det indhold, der deles på platformen.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.