Forside * Nyheder

Stem på denne LEGO-version af Technics SL-1200 MK2

-
(Foto: LEGO Ideas)

For at LEGO vil overveje en reel markedsføring af projektet, kræver det at tilstrækkelig mange mennesker stemmer på den på LEGO Ideas-siden.

Det er efterhånden gået op for en del, at LEGO nu også laver modelsæt for voksne. De ligger typisk i den lidt mere pebrede ende, men strækker sig til gengæld også fra  arkitektoniske mesterværker over filmklassikere til klassiske spilkonsoller og arkademaskiner.

LEGO har også i mindst et par årtier udnyttet de fan-communities, der skød op, da Internettet blev populariseret, til at se, hvad voksne LEGO-fans gik og rodede med. Den slags crowd-innovation har LEGO lang erfaring med, og det kan man blandt andet se på LEGO Ideas.

Annonce:

Det er en website, hvor folk kan foreslå og fremvise forslag til nye LEGO-modeller, hvoraf de fleste måske meget naturligt har lidt af et voksen-islæt. Som regel kræver det, at folk rent faktisk bygger modellerne, før det kan tage realistiske billeder af dem og lægge dem på siden.

(Foto: LEGO Ideas)

Når først, de ligger på sitet kan man stemme på idéerne, og måske dermed gøre LEGO-beslutningstagerne opmærksomme på, at der er et lille marked for den givne model. Og nu er der så dukket en ny idé op, som mange Rec.dk-læsere sikkert gerne vil stemme på.

Kan rotere singler, men uden lyd

Det er nemlig en LEGO-version af den klassiske DJ-pladespiller fra Technics, SL-1200 MK2. Technics har naturligvis selv set nostalgi-værdien i den legendariske model, som firmaet relancerede i 2016 til en pris, der dengang gav os ondt i maven: 30.000 kroner.

Da SL-1200-serien fyldte 50 år i 2022, kom der en ny version, der dog ”kun” kostede 7.999 kroner. Men det er nok noget billigere at bygge den i LEGO. Dog kan versionen på LEGO Ideas-siden ikke rent faktisk afspille vinyler, da den ikke har en pickup eller den påkrævede elektronik ombord.

Modellen, der er designet af LEGO Ideas-medlemmet Tomasso, er ikke i fuld størrelse, men pladetallerknen er på størrelse med en 7”-singleplade. Der er dog en motor til at drive selvsamme pladetallerken, og ligesom på originalen er der er en slider til at variere hastigheden.

Tomasso har endda inkluderet den klassiske start/stop-knap og adapter-blokken til singleplader med stort hul. Selv antiskating-knappen og den justérbare vægtklods på tonearmen hører til blandt detaljerne.

Den version, der er på LEGO Ideas-siden, er bygget af cirka 2.215 klodser. Men et eller andet sted burde da være muligt at lave en version, der rent faktisk kan afspille 12”-vinyler ved at pille elektronikken ud af en gammel pladespiller og tilføje nogle flere klodser. Men i første omgang skal Tomasso’s 7” version lige have stemmer nok til at blive til noget.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.