Forside * Nyheder

Slut med TIDAL-integration i Plex til efteråret

-
(Foto: Plex/Tidal)

I slutningen af oktober vil du ikke længere kunne bruge TIDAL i Plex-app’en. Er Plex i gang med at lancere sin egen musiktjeneste?

Hvis du ikke kun bruger Plex til film og TV, men også til musik, kan det være, at denne nyhed hører til under de dårlige af slagsen. Til efteråret vil TIDAL nemlig ikke længere være at finde som en integreret del af Plex.

Selv om Plex jo unægtelig primært er fokuseret på at organisere og give let adgang til de mediefiler, brugerne har liggende på deres egne servere, er der i stigende grad kommet nye muligheder for at streame udefra kommende medieindhold via Plex i de senere år.

Annonce:

Ikke mindst har Plex startet sin egen streaming-tjeneste, hvor du kan se film og TV-shows helt gratis – eller i hvert fald finansieret af reklamer. I visse dele af verden kan du også leje film mod betaling direkte i Plex-interfacet.

For at det ikke skal være løgn, tilbyder Plex oven i købet i visse lande – og særligt i USA – en af de såkaldte FAST-tjenester. FAST står for Free Ad-supported Streaming Television og er flow-TV med reklamer, som kan streames gratis. Plex siger selv, at de tilbyder ”hundredevis” af FAST-kanaler verden over, og flere end 600 i USA.

Mere besværligt

Som et led i denne strategi lancerede Plex i 2018 et samarbejde med TIDAL, der gjorde det muligt at streame musik fra tjenesten via Plex på TV’et eller hvor du nu ellers tilgår Plex-app’en. TIDAL kunne således levere den musik, brugerne ikke selv ejer og har liggende på servere.

Men om et par måneder er det slut. 28. oktober 2024 smider Plex TIDAL på porten, og integrationen i interfacet vil ikke længere være tilgængelig. Det er naturligvis ikke nogen kæmpekatastrofe, hvis man er TIDAL-kunde, men kører det meste af sit medieliv gennem Plex. Der er intet, der ligefrem forsvinder.

Plex fører allerede nogle af sine streamingambitioner ud i livet med TV og film. Er de nu også på vej med en Plex-musiktjeneste? (foto: Plex)

Det hele bliver bare lidt mere besværligt, fordi man nu skal åbne TIDAL-app’en ved siden af og skifte rundt mellem de to apps, hvis man zapper rundt i forskellige musikvalg. Brugere af den smågeniale Plexamp-app, der fungerer som en musikafspiller over nettet baseret på ens egen Plex-server, vil således heller ikke længere kunne tilgå TIDAL fra denne.

Er ”Plex Music” på vej?

Spørgsmålet er naturligvis, hvorfor Plex har valgt at stoppe samarbejdet. Hvis man skal analysere lidt på det, er det næppe fordi Plex skruer ned for streaming-ambitionerne, der blot er blevet større og større henover de sidste mange år.

Så kunne det være fordi, de i stedet vælger at samarbejde med en anden streamingtjeneste, men hvem skulle det så være? Det er næppe Apple Music, når man tager Apples generelle modvilje mod den slags integrationer i betragtning. Kunne det være Spotify? Måske, men Spotify slås allerede med røde tal på bundlinjen, har stadig ikke leveret den lovede HiFi-løsning, og har nok andre ting at tænke på.

Et oplagt svar er i stedet, at Plex starter sin egen musikstreaming-tjeneste, der kan fungere parallelt med videotilbuddene. Det kan gøre Plex til en unik tjeneste og app, hvor du kan få adgang til både streamet musik, film, og TV – samt dine egne filer indenfor disse mediekategorier. Vi må se til efteråret, om det er denne plan, Plex har i ærmet.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.