Forside * Nyheder

Paramount fyrer 2.000 – men produktionen fortsætter ufortrødent

-
(Foto: Coolcaesar/CC-BY-SA 4.0)

I forbindelse med fusionen med Skydance skal virksomhedens udgifter nedbringes. Der er dog foreløbig ingen meldinger om aflysninger af film eller serier.

15 procent synes at være tidens magiske tal, når det gælder nedskæringer af arbejdsstyrker. For nylig forlød det fra Intel, at chipgiganten ville fyre 15% af de ansatte. Nu hører vi det samme fra Paramount.

Der er dog naturligvis en vis forskel på det reelle antal folk, der får en fyreseddel i de to virksomheder, forskellen i deres størrelser taget i betragtning. Hvor Intel vil fyre et sted mellem 15.000 og 19.000 mennesker, forventes tallet at blive omkring 2.000 for Paramount.

Annonce:

Og nu kan det så godt være, at du bliver bekymret for dine yndlingsserier på Paramount+ eller de film, som det gamle studie har i pipelinen. Men det behøver du ifølge firmaets ledelse ikke at være.

Variety skriver nemlig, at ifølge den nuværende ledelses udmeldinger, vil de 2.000 mennesker primært være at finde i salg og marketing, og ikke i produktions-relaterede stillinger. Dertil kommer, at det udelukkende er i USA, at fyringerne foregår, så med lidt held kommer danske fans af Paramounts produktioner slet ikke til at kunne mærke nogen forskel.

Stort år for det gamle studie

Fyringerne kommer i forbindelse med at Paramount Global fusionerer med Skydance Media. På pengesiden har fusionen mere karakter af et opkøb, men i praksis fusioneres de to firmaers medarbejdergrupper, brands og strategier rent faktisk.

Men fordi Skydance er ”køberen” rent pengemæssigt, er der naturligvis aftalt en pris, og eftersom Skydance ikke vil overtage en underskudsforretning, skal der spares penge i Paramount.

Ifølge Paramounts økonomichef Naveen Chopra bliver fyringerne en del af en besparelse på et sted mellem 300 og 400 millioner dollar i tredje kvartal. Det svarer til mellem 2 mia. og 2,7 mia. kroner.

Paramount Global har p.t. lige omkring 21.900 medarbejdere. Der har allerede været én fyringsrunde i år, hvor 800 stillinger blev nedlagt. Paramount har i år stået bag højprofilerede film som ’Beverly Hills Cop: Axel F’, ’A Quiet Place: Day One’ og står også bag den kommende ’Gladiator II’

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.