Forside * Featured

NASA beslutter at returnere Boeings Starliner UDEN astronauter

-
Ill. NASA

NASA meddelte lørdag, at de vil returnere Boeings Starliner-rumfartøj til Jorden uden astronauterne Butch Wilmore og Suni Williams ombord.

Denne ubemandede tilbagevenden giver NASA og Boeing mulighed for fortsat at indsamle testdata om Starliner under dens kommende hjemrejse, samtidig med at man undgår unødvendige risici for besætningen.

Wilmore og Williams, som ankom til Den Internationale Rumstation (ISS) i juni som en del af NASA’s Boeing Crew Flight Test, har været beskæftiget med at støtte forskningsprojekter, vedligeholdelse af stationen samt test og dataanalyse af Starliners systemer.

Annonce:

“Rumfart er risikabelt, selv under de sikreste og mest rutineprægede forhold. En testflyvning er dog hverken sikker eller rutinemæssig. Beslutningen om at beholde Butch og Suni på ISS og bringe Boeings Starliner hjem uden besætning er resultatet af vores forpligtelse til sikkerhed: vores kerneværdi og vores ledestjerne,” udtalte NASA’s administrator Bill Nelson.

 

NASA-administrator Bill Nelson og ledelsen afholder en direkte pressekonference lørdag den 24. august på agenturets Johnson Space Center i Houston for at give en statusopdatering om NASA’s Boeing Crew Flight Test.
Kredit: NASA

Wilmore og Williams vil fortsætte deres arbejde som en del af ekspedition 71/72 frem til februar 2025, hvorefter de vil vende hjem ombord på en Dragon-rumkapsel sammen med to andre besætningsmedlemmer fra SpaceX Crew-9 missionen. Starliner forventes at forlade rumstationen og gennemføre en sikker, kontrolleret, autonom genindtræden og landing i begyndelsen af september.

NASA og Boeing har siden juni identificeret heliumlækager og oplevet problemer med rumfartøjets reaktionskontrolsystem, da Starliner nærmede sig rumstationen. Ingeniørteams har siden gennemført omfattende arbejde, herunder dataevaluering, testflyvninger og jordtests samt uafhængige vurderinger med agenturets fremdriftseksperter. Da disse problemer ikke opfylder agenturets sikkerheds- og præstationskrav for bemandet rumfart, har NASA besluttet at flytte astronauterne til Crew-9 missionen.

Denne beslutning markerer et vigtigt skridt i NASA og Boeings samarbejde om at sikre den højeste grad af sikkerhed i fremtidige bemandede missioner. NASA’s Commercial Crew Program, som er ansvarlig for at sikre sikkert og pålideligt transport til og fra ISS, fortsætter nu arbejdet med at færdiggøre planerne for Starliners ubemandede hjemrejse.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.