Forside * Featured

LG lancerer smarthjems-hub med Homey-teknologi

-
(Foto: LG)

Kun få uger efter opkøbet af Athom er LG allerede klar med en hub med adgang til Homey-platformen og en indbygget smart-højttaler.

Det er efterhånden svært at være en voksende tech-virksomhed med succes, før de tunge drenge banker på døren med en stor pose penge og et opkøbstilbud. Det måtte det hollandske team bag den populære smarthome-hub Homey sande tilbage i juli.

Da blev det nemlig offentliggjort, at LG har købt 80% af Athom, der er virksomheden bag Homey. Dengang hed det sig både, at Athom ville fortsætte nogenlunde som hidtil, inklusive involveringen af firmaets to stiftere, Emile Nijssen og Stefan Witkamp, men at LG nu ville begynde at integrere Athoms teknologier i sine produkter.

Annonce:

Resultatet af det sidste kommer nu for en dag. Under IFA i Berlin, der begynder om en uges tid, vil LG fremvise sin nye ThinQ ON-hub til det smarte hjem. Og her kan man se, hvordan en Homey ville se ud i LG-forklædning.

Den runde form er bibeholdt, men LGs hub er hvid. Og så har LG stoppet en højttaler ind i den, så den samtidig fungerer som smartspeaker. Det sidste betyder naturligvis også, at ThinQ ON har en stemmestyret assistent ombord, som LG i en pressemeddelelse beskriver som en del af firmaets strategi om at levere ”empatisk” AI.

Kan bruge Homey-platformen

På den måde virker ThinQ ON måske mere som en blanding af en Homey og en Echo Dot fra Amazon. LGs pressemeddelelse indeholder ikke en specifikationsliste, så vi kan ikke rigtig se, om ThinQ ON-hubben kan leve op til f.eks. Homey Pros trådløse rækkevidde og standard-understøttelse.

(Foto: LG)

LG skriver dog, at ThinQ ON understøtter Matter, så det bør betyde, at dens evner rækker langt ud over LGs egen ThinQ-økosystem. Og hvad der måske er endnu vigtigere, så er den kompatibel med platform-delen af Homey-universet.

Det betyder blandt andet, at der ThinQ ON burde kunne benytte de over 1.000 apps, der nu findes i Homey App Store. Sjovt nok skriver LG ikke dette direkte i pressemeddelelsen, men fortæller, at LG købte Athom for at ”for at udvide ThinQ ONs forbindelsesmuligheder” – og nævner så de mange apps i Homey App Store og at Homey Pro kan forbinde sig til over 50.000 enheder.

Man må dog formode, at ThinQ ON er kompatibel med det meste af Homey-platformen, og at der ikke er tale om at LG på denne måde forsøger at dække over eventuelle huller i kompatibiliteten. Firmaet har endnu ikke sluppet detaljer ud om lancering og pris, men med lidt held får vi mere at vide – også om specifikationerne –  når ThinQ ON vises frem på IFA.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.