Forside * Nyheder

JBL Tour Pro 3s hovedfeature er ladeæsken

-
(Foto: JBL)

JBLs nyeste øretelefoner har både Auracast og firmaets egen trådløse teknologi indbygget i det medfølgende etui. Det sidste kan give en bedre lydoplevelse.

Auracast-teknologien breder sig. Den trådløse teknologi, der nu hører ind under Bluetooth LE-standarden, dukker op i flere og flere enheder. Hvis du endnu ikke har hørt om Auracast, kender du den måske under teknologistandardens gamle navn, et lidt mere direkte, men også kedeligere, Audio Sharing.

Som det gamle navn antyder, er der tale om en måde at dele et lydsignal på, som nu kan inkluderes i Bluetooth LE-implementationer. Helt konkret kræver det en Auracast-sender, der så kan sende lyd ud til et eller flere trådløse øre- eller hovedtelefoner med Bluetooth LE. Men hvis man skal have en ekstern enhed, kan man så ikke lige så godt købe en gammeldaws Bluetooth-sender?

Annonce:

Det smarte ved Auracast er at teknologien er standardiseret af Bluetooth SIG (Special Interest Group) og at over 36,000 virksomheder og teknologiproducenter derfor støtter op om den. Det har ført til, at teknologien er bygget ind i nyere Bluetooth-chips og altså ikke fylder ret meget. For eksempel kan den bygges ind i en ladeæske til trådløse øretelefoner.

Det er lige præcis, hvad JBL har gjort med den seneste version af deres Tour Pro-øretelefoner. Og det betyder, at du kan dele lydsignalet, du lytter til, med andre mennesker i din umiddelbare nærhed. Det betyder ikke bare, at du og dit hjertes udkårne kan lytte til de samme romantiske sange fra en enkelt smartphone, men at hele familien kan lytte med trådløst, hvis det skal være.

Send analoge signaler trådløst i bedre kvalitet

Det betyder også f.eks. at et ungt forældrepar kan køre lyden fra TV’et gennem JBL-ladeæsken og se actionfilm sammen ved høj volumen uden at vække lille bimse, der ligger og sover sødt i værelset ved siden af. Øretelefonerne kan være af hvilket som helst mærke, så længe de understøtter Auracast – det gør Samsungs nye Buds-modeller, for eksempel.

Flyrejser er en af de situationer, som JBL forestiller sig den analoge indgang på Tour Pro 3-æsken anvendt i (Foto: JBL)

Men ladeæsken kan også bare fungere som Bluetooth-sender fra en analog lydkilde helt eksklusivt til Tour Pro 3-øretelefonerne. Fordi denne funktion ikke behøver leve op til alle Bluetooth-standarderne, har JBL gjort noget ekstra ud af den trådløse forbindelse mellem øretelefonerne og ladeæsken. Og her skiller Tour Pro 3 sig ud fra andre øretelefoner med lignende funktioner.

Når du kobler æsken analogt på f.eks. en ældre lydkilde uden Bluetooth via det indbyggede USB-stik (og en eventuel adapter) skifter JBL’erne over til JBLs egen trådløse teknologi, der bruger en 2,4GHz-forbindelse og kører med LC3+ som codec. Det giver mulighed for en højere bitrate og dermed bedre lydkvalitet, og giver samtidig mindre latency og sync-problemer. Det kan også gøre det lidt sjovere at se film på et fly.

30% større skærm på æsken

Det skal også nævnes at den skærm, der gør allerede gør JBLs ladeæsker lettere unikke på markedet, er blevet 30% større. Selve øretelefonerne har dog også fået en del forbedringer. Der er nu to drivere i hver af enhederne, og de enkelte drivere har ifølge JBL sin egen unikke DAC, der er dedikeret til specifikke frekvensbånd.

Touchskærmen på JBL Tour Pro 3-ladeæsken er nu 30% større (Foto: JBL)

Dertil kommer at JBL Tour Pro 3 nu har 360-graders lyd med head tracking. Der er også en forbedret ANC ombord, der måler støjen i omgivelserne 50.000 gange i sekundet. Der sidder seks mikrofoner rundt om på JBL Tour Pro 3, der sammen med en AI skulle sortere vind og baggrundsstøj fra og sætte din stemme i forgrunden under telefonsamtaler og videochats.

JBL Tour Pro 3 vil kunne købes fra 15. september og den danske pris er 2.299 kroner.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.