Forside * Featured

iPhones volumenknap holder snart op med at virke med Spotify Connect

-
(Foto: Apple)

Spotify anklager Apple for at have ødelagt Spotify Connect. Apple siger, at Spotify bare integrere sig med HomePod, så er problemet løst.

Problemet, der beskrives i denne nyhed, kan betegnes som en liden tue, der har potentiale til at vælte et stort læs. Der er tale om en lille ændring, der virkelig kan blive et irritationsmoment for mange. Og samtidig kan der være tale om et lovbrud.

Fra 3. september vil det ikke længere være muligt at skrue op og ned for Spotify på iPhones volumenknap, når du bruger Spotify Connect til at spille musik over f.eks. en trådløs højttaler eller over TV’et.

Annonce:

Hvis du prøver at bruge volumenknappen, vil du i stedet få en notifikation, der spørger, om du gerne vil skrue op og ned. Denne notifikation skal du så klikke på, hvorefter du får adgang til en visuel slider på skærmen, der kan bruges til lydstyrkeformålet.

Sådan vil det se ud, når du forsøger at bruge volumenknappen i Spotify. når du streamer til f.eks. en højttaler med Spotify Connect efter 3. september (Foto: Spotiy)

Det er naturligvis en møgirriterende proces, som man skal igennem, hvis du skal skrue hurtigt ned for musikken fordi nogen kommer ind i rummet og siger noget, eller en separat telefon ringer eller noget tredje.

Kræver integration med Apples højttalere

I firmaets udmelding om problemet skyder Spotify skylden på Apple, som Spotify siger har blokeret for adgangen til den teknologi, der gør det muligt for Apple Music at bruge volumenknappen. Ifølge The Verge gælder det samme for Sonos-app’en på iPhone.

Dermed har Apples egne produkter en fordel frem for konkurrenterne, og det kan være et brud på EUs Digital Markets Act. Ifølge Spotify har musiktjenesten fået at vide af Apple, at Spotify ville være nødt til at lade sig integrere med Apples smarthøjttaler HomePod for at få adgang til volumenknappen.

Helt konkret vil det kræve, at Spotify benytter Apples API til dette formål og giver adgang til direkte streaming af musik fra HomePod, sådan som enkelte andre streamingtjenester har gjort det. Når Spotify ikke har gjort dette tidligere, er det formentlig af flere årsager.

Dels ligger firmaet i konstant konflikt med Apple, dels er Apple Music Spotifys største konkurrent på musikstreamingmarkedet. Men en anden god grund er formentligt, at Spotify ikke fandt det nødvendigt, eftersom du kan streame Spotify-musik til HomePod ved at bede Siri om at starte en AirPlay-session.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.