Forside * Nyheder

Intels næste GPU er til…bilen?

-
(Foto: Intel)

Ud over at du vil kunne spille konsol- og PC-spil på op til syv skærme i bilen, ser chippen allermest ud til at være rettet mod at indføre mere AI i dit køretøj.

Nyheden om Intels massefyringer har rystet tech-verdenen og har også sat gang i debatten her på siden. Debatten foregår naturligvis også udenfor Rec.dk, og typisk går argumenterne enten i retning af, at Intel er ”færdige” eller at firmaet har ting i pipelinen, der kan ændre på billedet.

Om den GPU, Intel netop har annonceret er sådan en pipeline-ting, må læserne selv bedømme. Men formålet med GPU’en er der ikke ret meget tvivl om. Intel vil indføre gaming i biler på en helt ny måde.

Annonce:

I stedet for bare at stikke ungerne en iPad på bagsædet eller låne dem din smartphone, forestiller Intel sig, at noget af bilens interiør skal laves om til en spilkonsol (indsæt selv vittighedsordspil om bilens centerkonsol her.)

Den nye GPU hedder Arc A760A, og ifølge Intels pressemeddelelse vil den kunne levere en ”trippel-A gaming-oplevelse” på en skærm i bilen. ”AAA” har siden 1990’erne været et buzzword for spil, der er udgivet af mellemstore og store spiludgivere. Altså spil, man normalt vil kunne finde på nyere spilkonsoller og PC’er. *

Forventes indbygget i 2025-modeller

Ud over spil skal GPU’en også ”åbne for en ny æra med AI-drevne cockpit-oplevelser” i bilen. Det sidste vil gøre det muligt at tilføje gestikulation og kamerasignaler til den allerede eksisterende stemmekontrol i bilen.

GPU’en kan rendere 3D-grafik på op til ”syv HD-skærme i bilen samtidig med at den driver op til seks kameraer og andre interaktive funktioner”, skriver Intel. De grafiske funktioner er dog næppe hovedfeaturen, eftersom GPU’er også bruges til at levere rå regnekraft til AI’er.

Det er derfor snarere AI-funktioner i bilen, som den nye chip kommer til at bruge det meste af sin tid på. Intel har angiveligt allerede bygget 500 AI-funktioner og små apps, som bruger chippen, og har indgået partnerskab med flere end 100 tredjeparts-udviklere, der også laver software baseret på chippen.

Intel har dog endnu ikke annonceret nogle bilmærker, der kommer til at sætte chippen i deres modeller. Firmaet skriver dog, at de forventer at chippen kan begynde at dukke i biler til næste år.

* Det bør nævnes at USAs mest udbredte autohjælp-tjeneste også hedder AAA, men forhåbentlig er det ikke det, Intel hentyder til, når de skriver at de vil levere en AAA-oplevelse til folks biler.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.