Forside * Nyheder

Google integrerer AI dybere i Android med Gemini

-

På det årlige Made by Google 2024-event præsenterede Google en række banebrydende nyheder, der markerer en betydelig udvikling i integrationen af kunstig intelligens (AI) i deres økosystem.

Centralt i præsentationen var Gemini, Googles avancerede AI-chatbot, som nu bliver en endnu mere integreret del af Android-styresystemet. Dette skridt har til formål at skabe en mere intuitiv og personlig brugeroplevelse, hvor AI assisterer i dagligdagens opgaver på en hidtil uset måde.

Annonce:

Google har med denne dybere integration af Gemini i Android ambitioner om at gøre AI til et naturligt redskab i hverdagen, der sømløst passer ind i brugernes eksisterende livsstil. Ved at inkorporere Gemini direkte i Android-styresystemet, kan Google tilbyde en AI-assistent, der er i stand til at håndtere komplekse opgaver med en intuitiv tilgang, som overgår tidligere versioner.

 

Ny Funktion: Gemini Live

En af de mest opsigtsvækkende nyheder var introduktionen af funktionen Gemini Live. Denne funktion, som i første omgang bliver tilgængelig på engelsk for brugere af betalingsmodellen Gemini Advanced, giver mulighed for at føre mere naturlige og dynamiske samtaler med Gemini på telefonen. Dansk understøttelse følger senere. Brugerne kan vælge mellem at kommunikere med Gemini via skrift eller tale, og der tilbydes muligheden for at vælge mellem 10 forskellige stemmer, hvilket gør det muligt at skabe en samtalepartner, der passer præcist til ens temperament.

Gemini Live gør det muligt at afbryde samtalen for at få uddybet en pointe eller sætte den på pause for senere at genoptage. Funktionen åbner op for nye måder at interagere med teknologi på, hvor AI ikke blot er en assistent, men en egentlig samtalepartner.

 

Arbejder på tværs af Apps

En anden væsentlig forbedring er, at Gemini nu kan fungere som en overlægger på andre Android-apps. Det betyder, at Gemini kan hjælpe med at forstå konteksten af det, der foregår på skærmen, uden at forstyrre brugerens aktivitet. For eksempel kan Gemini tilbyde mere information om en YouTube-video med en simpel klikfunktion eller hjælpe med at organisere restauranter fra en video-rejseguide i Google Maps.

Med den kommende udvidelse Gemini Extensions vil Gemini snart kunne interagere med endnu flere apps, herunder YouTube Music, hvilket gør det muligt at skabe personlige playlister til enhver lejlighed.

 

Sikker og Privat Datahåndtering

Google understregede også, at al datahåndtering med Gemini sker på brugerens egen enhed, hvilket sikrer privatliv og databeskyttelse. Med brugerens tilladelse kan Gemini hjælpe med at organisere og søge i personlige data på mobilen, såsom Gmail, Google Drive, og endda hjælpe med at opsummere telefonsamtaler.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.