Forside * Featured

Fisker Ocean i mere modvind: Nu kan du ikke få den kaskoforsikret.

-
CEO Henrik Fisker presents the new owner with their Fisker Ocean One launch edition model at the Fisker Center+ facility in Copenhagen. Photo credit: Fisker

Eventyret om den danske elbil Fisker Ocean, som begyndte med store ambitioner, er nu på randen af sammenbrud. Da det første eksemplar blev leveret til en dansk kunde i maj 2023, var der store forventninger til succesen. Men siden da er det kun gået ned ad bakke, og nu står Fisker Ocean-ejerne over for en række alvorlige udfordringer.

Fisker Inc., firmaet bag Fisker Ocean, har søgt konkursbeskyttelse i USA, hvilket giver virksomheden mulighed for at fortsætte driften midlertidigt uden kreditorernes indblanding, mens de forsøger at rekonstruere virksomheden. Konkursbeskyttelsen indebærer, at virksomheden vil sælge ud af sine aktiver for at nedbringe gælden, men det har også ført til, at de resterende Fisker Ocean-biler nu sælges med store rabatter – dog med en betydelig risiko for køberne.

En af de største bekymringer for nuværende og potentielle ejere af Fisker Ocean er, at bilerne sælges uden garanti, hvilket er usædvanligt for nye biler. Derudover er vejhjælpen, som normalt følger med købet af en ny bil, ikke længere tilgængelig, og det danske udleveringscenter er lukket. Som om det ikke var nok, har flere store forsikringsselskaber nu meldt ud, at de ikke længere vil tilbyde kaskoforsikringer til Fisker Ocean.

Annonce:

 

Slut med nye kaskoforsikringer på Fisker Ocean

Ifølge Politiken nægter både Topdanmark, Alm. Brand og Tryg at tegne nye kaskoforsikringer på den danske elbil, hvilket har skabt yderligere bekymring blandt ejerne. FDMs forbrugerøkonom, Ilyas Dogru, udtaler, at dette er en naturlig reaktion på den usikre fremtid for Fisker Inc. Han påpeger, at risikoen for konkurs og manglen på tilgængelige softwareopdateringer og reservedele er alvorlige problemer for ejerne.

Selvom kunder med eksisterende kaskoforsikringer kan beholde deres dækning, og ansvarsforsikringer stadig kan tegnes, efterlader denne situation mange Fisker Ocean-ejere i en usikker position. Med produktionen af bilen nu sat på pause, og de fortsatte problemer i virksomheden, står det klart, at Henrik Fiskers drøm om en succesfuld dansk elbil er tæt på at være slut.

Fisker Inc., grundlagt af danske Henrik Fisker og hans kone i 2016, har været igennem mange op- og nedture, men denne seneste udvikling markerer måske enden på deres eventyr. For nu må både nuværende og potentielle ejere af Fisker Ocean afvente og se, hvad fremtiden bringer.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.