Forside * Nyheder

ChatGPTs nye stemmefunktion imponerer de første brugere

-
(Foto: OpenAI)

ChatGPT kan nu synge for dig som en kat eller en hund, hjælpe dig med fremmedsprogs-udtalen eller lyde som en pilot over flyets lydanlæg – inklusive realistiske lydeffekter.

For nogle dage siden slap OpenAI sin meget omtalte og lettere kontroversielle stemme-model løs på nogle få, udvalgte ChatGPT Plus-brugere. Det er den stemme-model, der blev vist frem i maj, og som efter vores vurdering lød lidt som en overgearet amerikaner.

Det viste sig imidlertid, at en af stemmerne formentlig var lavet til at lyde lidt som Scarlett Johanssons stemme i Spike Jonze-filmen ’Her’, hvor hun lægger stemme til en AI. Det fik Scarlett Johansson til at anklage OpenAI for at have brugt hendes stemme uden tilladelse, hvilket OpenAI nægtede var tilfældet.

Annonce:

Nu kan ChatGPT syng Happy Birthday i blues- og soul-stil

Den ”ScarJo”-lignende stemme er dog kun en af flere, der kan vælges i den nye funktion, som skal tilgås via ChatGPT-appen. Og der er åbenbart grund til ikke at fokusere for meget på kontroverserne omkring den opdaterede stemmefunktion.

Det mener i hvert fald en række af de udvalgte brugere, der har fået adgang til opdateringen først. The Verge har fået samlet videoer sammen fra nogle af de heldige, der på sociale medier demonstrerer, hvad ChatGPT nu kan. Og det er både cool, brugbart og sjovt.

Beatbox-frø

Det er for eksempel ret cool at ChatGPT nu kan simulere forskellige lydscenarier. X (Twitter)-brugeren Cristiano Giardina lykkes for eksempel med at få den til at lyde som en pilot, der taler til passagerne i et fly. Ikke bare på den der ”Mine damer og herrer, det er kaptajnen…”-måde, men med den klassiske mellemtone-lyd fra intercom-anlægget og jetlyde i baggrunden.

Der er dog et eller andet i Giardinas forespørgsel, som ChatGPT ikke kan lide, for den kommer ikke ret langt, før den siger, at dens retninglinjer ikke tillader den at fortsætte. Den nye opdatering er dog også ret stærk, når det gælder sprog. Ifølge ChatGPT selv kan den nu håndtere ”dusinvis” af sprog, men det præcise antal afhænger af, ”hvordan du tæller dialekter og variationer” af sprogene.

Sprogegenskaberne bliver også fremhævet i videoen nedenfor, hvor ChatGPT hjælper brugeren med sin fransk udtale. Det er ingen hemmelighed, at undertegnede skribent altid har syntes det var underligt, at ”croissant” er blevet til ”kroSANG” på dansk og ”CrowZANT” på engelsk, når franskmændene udtaler det ”KROAson” – ligesom ChatGPT her gør opmærksom på.

ChatGPTs musikalske evner er heller ikke at kimse ad. Du kan bede ChatGPT-app’en fremføre en sang for dig i en bestemt stil, for eksempel ’Happy Birthday’ sunget i blues- og soul-stil, som i videoen ovenfor.

Det bliver dog først rigtig sjovt, når ChatGPT bliver bedt om at synge som en kat, en hund og beatbox’e som en frø – samtidig. Det skal dog siges, at ChatGPT her forsøger at lyde som et menneske, der forsøger at lyde som de tre musikalske dyr. Man må sige, at modsat de fleste mennesker, der forsøger at holde fast i deres værdighed, kaster ChatGPT sig ud i det med godt humør.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.