Forside * Featured

TEST: Samsung Galaxy Z Flip 6 – Jeg elsker virkeligt den smartphone

-

Samsung Galaxy Z Flip 6 er nok den foldbare jeg er mest vild med af alle foldbare – Og nu skal jeg fortælle hvorfor…

Er du på jagt efter en foldbar Android, er der lige nu to modeller der er værd at tale om. Den ene er Motorola Razr 50 Ultra som vi testede for nogle uger siden, og den anden er den jeg sidder med i hånden nu. Nemlig Samsung Galaxy Z Flip 6. Begge checker alle de bokse som jeg sætter pris på i en smartphone, men der er naturligvis ting som ikke er helt i top, og det kan du læse om her i recordere.dk’s test.

 

Annonce:

Udpakning og design

Galaxy Z Flip 6 kommer i en lille æske, der udover telefonen indeholder et USB-C kabel, og en SIM-pin. Der er ingen oplader med, og der er heller ikke nogen form for cover med, men det gør ikke noget, for du folder jo telefonen sammen når du ikke bruger den.

 

Samsung Galaxy Z Flip 6 kommer i farverne Silver Shadow, Yellow, Blue, og Mint. Telefonen vi testede var i farven Blue, som er en elegant – og lys blå, som kun dækker halvdelen af bagsiden samt aluminium rammerne. På siderne finder man SIM-skuffe og lydstyrke og stand-by knap, de har en velfungerende fingeraftrykslæser indbygget. På bagsiden (forsiden når den er foldet) finder man et dual-kamera sæt og en 3.4” OLED skærm. Den store skærm er på 6,7”. I bunden er der et USB-C 3.2 stik.

Telefonen måler 71.9 x 85.1 x 14.9mm foldet og 71.9 x 165.1 x 6.9mm foldet ud. Og den vejer 187 gram. Telefonen har iøvrigt en IP48 beskyttelse mod støv og vand. Og Galaxy Flip 6 folder helt tæt sammen, så der ikke kommer støv ind til den store skærm når den er lukket.

Designet er yderst elegant, og klart godkendt, og Samsung Galaxy Z Flip 6 koster fra 9.500,- vejledende.

 

6,7” foldbar skærm og 3,4” skærm til widgets og information

Samsung Galaxy Z Flip 6 kommer med en 6,7” FHD+ Dynamic AMOLED 2X 120Hz Adaptive refresh rate (1.120Hz) med en opløsning på 2640 x 1080 (22:9 format). Skærmen har en virkelig god lysstyrke, der virker godt i både stærk sollys og indendørs.

Galaxy Z Flip 6 har fået et bedre hængsel som skulle gøre foldet mere robust og mere elegant, og det har den, men du kan sagtens stadig mærke og se hvor skærmen har været foldet. Ikke at det er noget der generer i det daglige.

 

Skærmen der er synlig når telefonen er foldet er på 3,4”, og er en AMOLED 60Hz med opløsning på 720 x 748 (306 PPI). Her er et af de punkter som skuffer mig. Hvorfor kan man ikke bruge skærmen på samme måde som man kan på Motorola Razr Ultra, hvor jeg kunne skrive SMS’er på den lille skærm. Jeg oplevede kun at kunne betjene mit kamera, og så en række mere eller mindre ligegyldige widgets kunne sættes på.

Jeg kunne naturligvis også læse notifikationer. Men ofte svarer jeg OK eller sender en smiley, når nogen har skrevet noget til mig. Det kunne jeg sagtens gøre diskret på den lille skærm – Jeg gør det jo hele tiden på mit smart-ur.

Men når det er sagt så er begge skærme bare super gode, og som altid så har Samsung nok de bedste OLED skærme på smartphones.

 

Snapdragon 8 Gen 3. – God ydelse

Samsung Galaxy Z Flip 6 kommer med Snapdragon 8 Gen 3 for Galaxy. (Samsung edition, der kan yde lidt ekstra). Og du får 12 GB RAM i alle modeller, og så kan du vælge mellem 256GB og 512GB lagerplads.

Vi testede med Geekbench 6, og der scorede Samsung Galaxy Fold 6 1.741 på Single-Core og 6.524 på Multi-Core. Sjovt nok er det noget mindre end vi fik på Samsung Galaxy Fold 6 som vi også lige har testet som har samme chipset, så Samsung må have droslet ned for bedre køling.

Men når det er sagt, er det mere end rigeligt ydelse til at drive både OS og AI på telefonen, og netop AI er nok den største nyhed på Galaxy Z Flip 6.

 

AI på Samsung Galaxy Z Flip 6 (foto: recordere.dk)

AI delen er nok den største nyhed, bare ikke for Danmark

Samsung AI som Samsung kalder deres implementering af AI funktionalitet i deres enheder, er også smidt ind i Galaxy familien.

Du får “Circle to Search” som vi har set på andre Android mobiler. Du får “Instant oversættelse” af tekst på billeder, ligesom der også kan laves live oversættelse af telefonopkald. En funktion som er genial, men ikke genial lige nu fordi du ikke kan få den på dansk, og ifølge Samsung er det noget vi kommer til at se langt efter, og ihverfald ikke får at se i 2024.

Du får også en masse billedmanipulationsfunktioner. Du kan naturligvis rense billedet for ting du ikke vil have der, men du kan også tegne ting på billedet, og få det med i billedet, ligesom du kan flytte rundt på objekter i billedet.

Lige nu er AI noget der bare lyner derudaf, og når det gælder billeder bliver det bedre og bedre, men når det gælder tekst og tale, så er et kæmpe savn at Samsung ikke er klar med dansk understøttelse af de væsentligste funktioner.

 

Kommer med Android 14 og OneUI 6.1.1

Samsung Galaxy Z Flip 6 kommer med Android 14 og OneUI 6.1.1, og begge dele er en virkelig ren software oplevelse. Desværre har Samsung stadig ikke lavet deres ikoner mere tidssvarende, og der er stadig Facebook, Netflix og Spotify pre-installeret på telefonen, men udover det så tilbyder Samsung Galaxy Fold en god og ren Android oplevelse.

Du får 6 års softwareopdateringer med Galaxy Z Flip 6.

Batteritid

Samsung Galaxy Z Flip 6 kommer med et 4.000 mAh dual-cell batteri, der sagtens kan holde over en hel dag, så du kommer ikke til at mangle strøm, med mindre du er en af dem som ser meget video eller spiller meget på telefonen.

Skal du lade op, rammer du en af mine andre anker. Du får kun 25W kablet opladning, og du får kun 15W trådløs opladning. Den trådløse kan jeg leve med, men det skuffer at det ikke er Qi2.

Det tager dig ca. 30 min. at komme op på 50%, mens det tager tættere på 1,5 time at lade fra 0-100% på kabel.

Batteritid er dog godkendt.

 

Kamera

Samsung Galaxy Z Flip 6 har fået bedre kamera end forgængeren. Den har nu et opgraderet 50MP-hovedkamera parret med en 12MP-ultrawide linse. Hovedkameraet er en klar forbedring i forhold til Z Flip 5, der havde et 12MP kamera, og oven i det i det bruger en teknologi, der gør at du selvom der ikke er optisk zoom, så kan du stadig zoome op til 2x uden synlig tab af kvalitet.

Når telefonen er lukket, kan du bruge de store kameraer på bagsiden som selfie-kamera, da du kan bruge den lille skærm som søger. Det fungerer ganske godt. Det ville være smart hvis man kunne slå det til når telefonen er åben, så man lige kunne bruge det i et snuptag, uden at skulle lukke telefonen sammen først.

Kameraet tager gode billeder (se eksempler herunder), og kamera app’en er let at bruge.

Kameraet er godkendt.

 

Konklusion

Samsung Galaxy Z Flip 6 er stadig den bedste foldbare (muslinge foldbare) – Jeg ville dog bare ønske at Samsung fik mere ud af den lille skærm, og styrkede deres batteriopladning.

Men hvorfor er det så jeg siger at jeg elsker Samsung Galaxy Z Flip 6 når der også er minuser. Det er fordi de har forstået at lave et lækkert design, en solid samling og give deres kunder en god brugeroplevelse.

Den har et rigtigt godt kamera, og de 6 års softwareopdatering er også rigtigt godt. Så er du på jagt efter en god foldbar, der let kan ligge i tasken eller lommen, så er Samsung Galaxy Z Flip 6 en af dem du skal have på listen.

Samsung Galaxy Z Flip 6
Konklusion
Samsung Galaxy Z Flip 6 er stadig den bedste foldbare (muslinge foldbare) - Jeg ville dog bare ønske at Samsung fik mere ud af den lille skærm, og styrkede deres batteriopladning.
Plus
Virkeligt lækre skærme
Ren Android oplevelse
6 års softwareopdatering
Tager gode billeder
Minus
Langsom opladning
Den lille skærm kan ikke nok
Manglende AI funktioner på dansk
4
Karakter

Vi ender på 4 flotte stjerner ud af 5, og fik de bedre opladning og flere funktioner i den lille skærm, så ville det blive en klar 5 ud af 5.

 

Pris og levering

Samsung Galaxy Z Flip fås i flere farver, og koster fra 9.499 DKK vejledende, men allerede nu kan du finde dem billigere. Se bedste dagspris her.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.