Forside * Featured

Spotify direktør råber “Hi-Fi ulven kommer” … snart

-

Historien om Spotify HiFi har været fyldt med mange rygter. Først annonceret for over tre år siden, og stadig er musiktjenestens højere kvalitets-streamingniveau ikke blevet lanceret.

Nyere rygter fortæller at tabsfri lyd vil blive bundtet sammen med andre fordele (såsom avanceret bibliotekshåndtering, AI-drevne playlister og optimering af hovedtelefoners lydkvalitet) som et tillæg til Spotifys premium-abonnement.

Annonce:

I dag, under Spotifys regnskabs annoncering, bekræftede virksomhedens CEO, Daniel Ek, at en bedre end Premium-tjeneste stadig er under udvikling – selvom han ikke gav nogen fast tidsplan for, hvornår den vil være tilgængelig. I hvad der måske er hans yndlingsbrug af en kliché fra teknologibranchen, sagde Ek, at indsatsen stadig er “i de tidlige stadier”

“Planen her er at tilbyde en meget bedre version af Spotify,” sagde Ek. “Tænk noget i retning af $5 over det nuværende premium-niveau. Så det er sandsynligvis omkring $17 eller $18, men en slags deluxe-version af Spotify, der har alle de fordele, som den normale Spotify-version har, men meget mere kontrol, meget højere kvalitet over hele linjen, og nogle andre ting, som jeg endnu ikke er klar til at tale om.”

(Foto: Spotify)

En “Deluxe” Spotify-oplevelse

Bloomberg’s skøn om prisen på dette niveau matcher $5 ekstra oven i Spotifys månedlige sats på $11.99. Uanset hvilken endelig form Spotifys tabsfri lyd tager, vil det være meget anderledes end hvad virksomheden oprindeligt havde forestillet sig.

Alt tyder på, at Spotify blev taget på sengen, da Apple og Amazon begyndte at tilbyde lossless musik som en del af deres standardabonnementer. Som den førende musiktjeneste havde Spotify altid haft til hensigt at sælge det som en ekstra premium.

Disse virksomheder kan være mere aggressive med priserne, da de har mange andre divisioner til at hjælpe med at balancere eventuelle tab. Spotify er ikke så heldig, så virksomheden har været nødt til at omarbejde sine planer og komme op med en tillægspakke, der forhåbentlig vil vise sig attraktiv for så mange af appens power-brugere som muligt. Endelig ser timingen ud til at være rigtig.

“Der er en god del af den gruppe på 246 millioner abonnenter, der ønsker en meget bedre version af Spotify,” sagde Ek.

Udrulning senere i år

Bloomberg fortæller, at Spotify sigter mod at lancere sin “deluxe” version (som Ek refererer til det) senere på året. Så efter al denne ventetid har vi kun et par måneder tilbage, før vi lærer alt, hvad tillægsplanen indebærer.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.