Forside * Nyheder

Robert Downey Jr. vender tilbage i den næste Avengers-film

-
(Foto: Marvel/Disney)

Nej, Tony Stark bliver ikke genoplivet og Iron Man er fortsat ude af sagaen. Han spiller en helt ny rolle i de næste to kapitler i Avengers-serien.

Den store Comic-Con-event i San Diego løb af stablen i weekenden, og det betød som vanligt afsløringen af nye trailere og nyheder om kommende film, som fans af tegneserier, science fiction, og fantasy er interesserede i.

En årelang tradition foreskriver, at Disney og Marvel kommer forbi og diskuterer de kommende film i Marvels Cinematiske Univers (MCU). Det skete også i år, men Marvel-folkene havde lidt af en overraskelse i baghånden.

Annonce:

De mange fans, der var stimlet sammen i den store Hal H i San Diego Convention Center vidste godt, at der var et par nye Avengers-film på vej. De vidste også, at de to Russo-brødre, Anthony og Joe, skulle instruere de to film.

Det sidste blev nemlig afsløret i dagene op til Comic-Con efter lang tids rygter. Det blev mødt med begejstring, eftersom Russo-brødrene også stod bag ’Avengers: Infinity War’ og ’Avengers: Endgame’, der er blandt de mest succesrige film nogensinde. Sidstnævnte var den mest indbringende film i verdenshistorien (uden hensyn til inflation) en overgang, indtil den blev sendt ned på andenpladsen, da ’Avatar’ fik repremiere.

‘Doomsday’ og ’Secret Wars’

Men hvad de mange fans ikke vidste, var at Russo-brødrene har tænkt sig at basere de to nye film på en af de mest populære forløb i Avengers-tegneserierne nogensinde, ’Secret Wars’, der også lægger navn til den første film. Man må dog formode, at der bliver tale om en ”løs” dramatisering på samme måde som det var tilfældet med de to seneste Avengers-film.

Det kan man blandt andet se på, at den første film hedder ‘Avengers: Doomsday’, og det er først den anden film, der hedder ‘Avengers: Secret Wars’. Den første får premiere i maj 2026, og så kommer den anden film året efter.

(Foto: Marvel/Disney)

Den største nyhed og overraskelse kom dog næsten til sidst i Marvel-eventen. Da først, det stod klart at ’Secret Wars’ skulle danne grundlag for de to kommende film, var fans også klar over, at det ville betyde at den kendte, og lettere ambivalente Marvel-skurk Dr. Doom ville dukke op for første gang i MCU. Han er nemlig en af hovedfigurerne i tegneserieversionen af ’Secret Wars’, og titlen ‘Avengers: Doomsday’ mere end hentyder til figuren.

Da tiden kom til at introducere, hvem der skulle spille den populære figur, troppede en hel række personer i Dr. Doom-”fastelavnskostumer” med tilhørende maske ind på scenen. Efter lidt tid, hvor spændingen blev trukket ud, blev den person, der skulle spille Dr. Doom, bedt om at træde frem fra rækken og tage sin maske af.

Forvredent ansigt

De mange fans blev derefter jubelglade og gav et stort, larmende bifald til Robert Downey, Jr., der i rollen som Dr. Doom således vender tilbage til MCU. Nu tænker du måske: ”Hvordan kan han spille Dr. Doom, når han ligner Tony Stark, som er død?” Men der er en god forklaring.

Først og fremmest ses Dr. Doom, med det borgerlige navn Viktor von Doom, næsten aldrig uden sin metal-maske. Lige netop i ’Secret Wars’-tegneserien smider han dog masken – men det er heller ikke noget problem. Dr. Doom’s ansigt under masken er nemlig sidenhen blevet retconnet i tegneserien.

I ’Secret Wars’ ser han relativt normal ud, men i senere tegneseriehæfter får man at vide, at hans ansigt blev skadet til ukendelighed, første gang, han tog sin maske på, fordi han glemte at lade den køle ned først. Med andre ord kommer Dr. Doom enten til at optræde i filmene bag sin maske eller bag et forvredent ansigt. Og så er det jo nemt nok at skjule, at der er tale om Robert Downey, Jr.

Og hvis du i øvrigt har lyst til at se, hvordan Robert Downey, Jr. kan være en total kamæleon, hvis han først får den rigtige ansigtsmakeup, skal du bare se serien ’The Sympathizer’. Her spiller han ikke færre end seks forskellige roller.

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.