Forside * Featured

Oprettede eget WiFi på fly for at stjæle legitimationsoplysninger

-

Politiet hævder, at et falskt Wi-Fi-netværk blev brugt til at stjæle passagerers private oplysninger

Australiens forbundspoliti (AFP) har anklaget en mand for at have drevet et falsk Wi-Fi-netværk på mindst én kommerciel flyvning og brugt det til at opsnappe passagerers oplysninger til e-mail og sociale medier. Det skriver The Register

Annonce:

Efter et flyselskab rapporterede om et mistænkeligt Wi-Fi-netværk, som dets ansatte havde opdaget under en indenrigsflyvning, begyndte AFP at efterforske sagen. Dette førte til anholdelsen af en mand, der havde en bærbar trådløs adgangsenhed, en bærbar computer og en mobiltelefon i sin håndbagage.

Denne opdagelse fik politiet til også at ransage den 42-åriges hjem, efter at have fået en dommerkendelse. Herefter blev han anholdt og sigtet.

Det hævdes, at mandens udstyr blev brugt til at oprette Wi-Fi-hotspots med SSID’er, der lignede dem, som flyselskaber bruger til internetadgang og underholdning om bord. Wi-Fi i lufthavne blev også målrettet, og AFP fandt beviser på lignende aktiviteter på steder relateret til mandens tidligere arbejde.

Brugerne blev bedt om at indtaste legitimationsoplysninger, når de loggede ind på netværket. AFP påstår, at e-mailadresser og adgangskoder blev gemt på den mistænktes enheder.

Anklagerne mod manden omfatter uautoriseret adgang til enheder og uærlige transaktioner. Der er ingen indikationer på, at de indsamlede data er blevet brugt, men tre anklager om “besiddelse eller kontrol af data med henblik på at begå en alvorlig lovovertrædelse” antyder, at han var klar over muligheden for kriminel anvendelse.

Pas på med gratis WiFi der kræver at man opgiver eksisterende login-oplysninger, eksempelvis legitimationsoplysninger til sociale medier.

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.