Forside * Nyheder

Ny trailer: ’Dune: Prophecy’ får premiere til november

-
(Foto: Max/HBO/Warner Bros. Discovery)

Serien er en prequel til Denis Villeneuves version af ’Dune’, og foregår ikke færre end 10.000 år før de to film.

Selv om David Lynch’s version fra 1984 har lidt af et kult-publikum, er der næppe mange, der vil nægte, at Denis Villeneuves filmatisering af Frank Herbert’s ’Dune’ i to halvdele lige nu anses for den bedste filmversion.

Ud over Lynch-udgaven har ’Dune’ været lavet som en miniserie til TV i 2000, men det var før streaming-æraen løftede produktionskvaliteten på den lille skærm op i nærheden af den, vi kender fra det store lærred.

Annonce:
Travis Fimmel i ‘Dune: Prophecy’ (Foto: Max/HBO/Warner Bros. Discovery).

Netop på grund af det sidstnævnte kvalitetsløft, og som opfølgning på den store succes, Villeneuves film har haft, satser Warner Bros. Discovery nu hårdt på ’Dune’-universet. Warner Bros. Discovery har ikke haft lige så meget held med sine DC-superheltefilm som Disney har med Marvels Cinematiske Univers, og er derfor på udkig efter nye universer, de kan udvide.

Første bud på dette bliver ’Dune: Prophecy’, en live-actionserie, der får premiere til november. Der har været ret stille omkring produktionen af serien, så hvis du ikke har hørt om den før, er det ikke overraskende.

Historien om en sekt

Der er tale om en prequel til ’Dune’. Faktisk foregår serien endog meget lang tid før ’Dune’, hele 10.000 år. Serien er fokuseret på Bene Gesserit-sekten (som Paul Atreides’ mor er medlem af i ’Dune’ del 1 og 2), og som har formet meget af den virkelighed, som vi møder i ’Dune’

’Dune: Prophecy’ er en miniserie i seks afsnit, og er lavet af HBO, hvilket skulle borge for en vis kvalitet. Det skulle også betyde, at man vil kunne finde miniserien på Max, når den får premiere. Hvis man skal tro den nye trailer, er der tale om et lettere politisk drama, der fortæller historien om, hvordan Bene Gesserit bliver til.

Emily Watson i ‘Dune: Prophecy’. (Foto: Max/HBO/Warner Bros. Discovery)

Ifølge folkene bag er ’Dune: Prophecy’ inspireret af bogen ’Sisterhood of Dune’, som Frank Herberts søn, Brian Herbert, har skrevet sammen med Kevin J. Anderson, og som blev udgivet i 2012.

I hovedrollerne finder man blandt andet Travis Fimmel, kendt fra ’Vikings’-serien og ikke mindst Ridley Scott’s fremragende ’Raised By Wolves’-serie. Britiske Emily Watson, kendt fra et hav af film og serier, inklusive Lars von Triers ’Breaking the Waves’ og HBOs fantastiske ’Chernobyl’, spiller også en større rolle. I traileren ses også en anden velkendt, britisk skuespiller, Mark Strong.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.