Forside * Nyheder

Musiktjenesten Deezer som alternativ

-

Deezer er et alternativ til tjenester som Spotify og Apple Music

Musiktjenesten Deezer er et godt alternativ til Spotify, Apple Music og Amazon (ikke tilgængelig i Danmark, red.) – især hvis man har det svært med at flere og flere af de kulturtilbud, vi køber, strømmer fra USA. Deezer har under 2% markedsandele, men de fortjener flere, for det er en god gennemarbejdet musiktjeneste.

Annonce:

Deezer skiller sig ud som en af få europæiske musiktjenester i et marked domineret af amerikanske aktører som Apple Music, YouTube Music og Amazon Music. Selvom Deezer kun har en markedsandel på 1,5%, har det formået at etablere sig som et pålideligt og brugervenligt alternativ, især i Europa.

Markedsandele for de største musiktjenester i 2024:

  • Spotify 30,5 %
  • Apple Music 13,7 %
  • Tencent Music 13,4 %
  • Amazon 13,3 %
  • YouTube Music 8,9 %
  • Netease 6,1 %
  • Yandex 2,2 %
  • Deezer 1,5 %
  • Andre 10,2 %

Kilde: Exploding Topics

Forskellen på oprindelseslandet afspejler sig bla. i nogle af de strategiske partnerskaber og den regionale tilpasning, som f.eks. Deezer tilbyder sine brugere. For eksempel har Deezer stærkt fokus på at støtte uafhængige kunstnere, hvilket er tydeligt i deres samarbejde med Merlin, som hjælper med at sikre retfærdig kompensation til kunstnere gennem deres nye royalty-model.

Merlin og Deezer fornyer partnerskab omkring ny streamingmodel for at sikre kontinuerlig vækst for indie-musik

Den uafhængige digitale musiklicenseringspartner Merlin og Deezer har fornyet deres partnerskab for at beskytte måden, uafhængig musik opleves på ved at integrere Deezers kunstnercentrerede royaltymodel på tværs af Merlins dynamiske medlemskab af uafhængige pladeselskaber og rettighedshavere, som repræsenterer kvalitetsmusik fra hele verden.

Deezers nye royalty-model er én af flere nye tilgange, som Deezer udforsker. Modellen, som i øjeblikket udrulles i Frankrig, giver incitament for kunstnere med en engageret og konsistent fanbase, den belønner engagerende indhold og genindfører et fokus på musik, samt andre nyskabelser. Merlins deltagelse i modellen sikrer, at dens uafhængige medlemmer bliver retfærdigt kompenseret for deres kunstneres musik og arbejder hen imod at sikre et sundt og bæredygtigt musiksøkosystem for kunstnere.

Deezers’ nye model kommer på et tidspunkt, hvor digitale platforme allerede tester nye løsninger for at sikre kvalitet og musikkens egentlige værdi. Ved at prioritere kunstner- og fanengagement hævder Merlin og Deezer at udforske en mere målrettet musikstreamingoplevelse.

Deezer’s styrker

Når man producerer sin første konto i Deezer, har de en smart funktion i forbindelse med opstart af den nye konto. Deezer tilbyder at overføre hukommelsen om ens favoritter, sange, kunstnere og albums fra Spotify, Apple Music, YouTube etc. Det tager ganske vist ret mange klik og valg at komme frem til denne overførsel, men det er genialt tænkt. På den måde starter man ikke helt fra bunden. At påbegynde et abonnement på en ny streamingtjeneste – har vi jo alle oplevet flere gange – er lidt som at opdrætte en hundehvalp. Der er en masse ting, der skal indstilles og en masse musikforbrug og historik, man gerne vil bevare og udvikle videre på.

Deezer’s metode er bemærkelsesværdig, fordi den aktivt hjælper brugerne med at bevare deres musikbibliotek og præferencer, hvilket reducerer den frustration, der ofte følger med at skifte musiktjeneste. Andre tjenester tilbyder måske lignende muligheder, men Deezer har gjort en dyd ud af at integrere denne proces og markedsføre den som en nøglefunktion.

Musik er jo en livslang dynamisk rejse, som man gerne ønsker at ens musiktjeneste kan hjælpe én med at huske, administrere og foreslå ny musik ud fra. For det dér med at finde ny relevant musik, og blive foreslået ny musik – det er der ikke mange tjenester der er ret gode til.

Desværre kan man ikke i samme ombæring vælge at flette sine forskellige Deezer konti sammen, hvis man er kommet for skade at have flere parallelle. Og det er jo et andet problem med de mange online tjenester: vi kommer til at logge ind med Google, næste gang med Facebook, så med email og så fremdeles. Til sidst har man en underskov af Deezer-konti, som burde flettes sammen.

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.