Forside * Featured

TEST: Samsung Galaxy Fold 6

-

Samsung er klar med 6. generation af deres Fold, der har fået opdateret design, chipset og masser af AI, men ellers ligner sig selv. Vi har testet den.

Er du til phablets, og vil du gerne have en af de bedste på markedet, skal du læse med her. Samsung har lanceret deres Galaxy Fold 6, og selvom den ikke byder på meget nyt, så er der alligevel forskelle på den og forgængeren.

Vi har testet Samsung Galaxy Fold 6 og her er hvad vi synes.

Annonce:

 

Udpakning og design

Samsung Galaxy Fold 6 kommer i en æske der udover telefonen indeholder et USB-C kabel og en SIM-Pin. Der er ingen oplader med, og heller ikke noget cover, som man f.eks. så på OnePlus Fold.

Samsung Galxy Fold 6 kommer i farverne Silver Shadow (grå), Pink, Navy (blå), og modellen vi testede var den grå.

 

Siden på Samsung Galaxy Fold 6 (foto: recordere.dk)

På venstre side finder man hængslet der samler skærmen når du åbner telefonen op, og på højre side har du en tænd/sluk knap med indbygget fingeraftrykslæser og en knap til lydstyrke. På venstre side når telefonen er åbnet, har du en SIM skuffe. I top og bund finder du højttalere ligesom du i bunden finder et USB-C 3.2 stik.

På forsiden finder du en 6.3” skærm og på indersiden finder du en 7,6” skærm. begge skærme har indbygget selfie-kamera, hvor det på den store skærm er gemt.

Designet er yderst elegant. Og selvom den stor set ligner Fold 5, så har Samsung forbedret måden den folder på, og det sammen med et forbedret design har gjort den tyndere. Samtidigt vejer den nu 14 gr. mindre end forgængeren (239 gr.).

Foldet lukker nu helt tæt omkring den inderste skærm, og det er noget jeg personligt er meget glad for.

Samsung Galaxy Fold 6 måler 68.1 x 153.5 x 12.1mm foldet og 132.6 x 153.5 x 5.6mm foldet ud. Telefonen har iøvrigt en IP48 certificering mod vand og støv.

Designet på foldbare telefoner er stadig en smagssag, men jeg synes at Samsung gør et virkeligt godt arbejde i at lave en super elegant telefon til trods for den

 

Skærmene – 6.3” foldet og 7.6″ foldet ud.

Samsung Galaxy Fold 6 kommer med to rigtigt gode AMOLED skærme. Skærmen på forsiden er på 6,3”HD+ 2 Dynamic AMOLED 2X (2.376 x 9.68 pixes / 22.1:9 format / 410ppi) og den har 120Hz adaptive refresh rate (1-120Hz).

Den 7,6” store AMOLED skærm på indersiden har QXGA+ (2.160 x 1.856 / 20.9:18 format / 374ppi) og den har også 120Hz adaptive refresh rate (1-120Hz). Selvom Samsung har forbedret hængslet, kan du stadig både se og mærke foldet i skærmen. Til gengæld har Samsung været gode til at gemme det indbyggede selfie-kamera på den store skærm.

Skærmene står knivskarpt og har rigeligt med lysstyrke til de fleste forhold. Du kan på den store skærm iøvrigt bruge S-pen hvis du har lys til det. Der er dog ingen pen med, og der er heller ikke nogen steder at gemme den i telefonen.

Skærmene er klart godkendt.

 

Samsung Galaxy Fold 6 (foto: recordere.dk)

Ydelsen er virkelig god med Snapdragon 8 Gen 3.

Samsung Galaxy Fold 6 kommer med Snapdragon 8 Gen 3 for Galaxy. (Samsung edition, der kan yde lidt ekstra). Og du får 12 GB RAM i alle modeller, og så kan du vælge mellem 256GB, 512GB eller 1TB lagerplads.

Vi testede med Geekbench 6, og der scorede Samsung Galaxy Fold 6 2.291 på Single-Core og 6.935 på Multi-Core.

Og der er mere end rigeligt ydelse til at drive både OS og AI på telefonen, og netop AI er nok den største nyhed på Galaxy Fold 6.

 

AI delen er nok den største nyhed, bare ikke for Danmark

Samsung AI som Samsung kalder deres implementering af AI funktionalitet i deres enheder, er også smidt ind i Galaxy familien.

Du får “Circle to Search” som vi har set på andre Android mobiler. Du får “Instant oversættelse” af tekst på billeder, ligesom der også kan laves live oversættelse af telefonopkald. En funktion som er genial, men ikke genial lige nu fordi du ikke kan få den på dansk, og ifølge Samsung er det noget vi kommer til at se langt efter, og ihverfald ikke får at se i 2024.

 

Du får også en masse billedmanipulationsfunktioner. Du kan naturligvis rense billedet for ting du ikke vil have der, men du kan også tegne ting på billedet, og få det med i billedet, ligesom du kan flytte rundt på objekter i billedet.

Lige nu er AI noget der bare lyner derudaf, og når det gælder billeder bliver det bedre og bedre, men når det gælder tekst og tale, så er et kæmpe savn at Samsung ikke er klar med dansk understøttelse af de væsentligste funktioner.

 

God batteritid, men stadig langsom opladning

Samsung Galaxy Fold 6 kommer med et 4.000 mAh batteri, og ved normalt brug kommer man sagtens igennem en hel dag. Giver du den gas med video og spil, skal du nok regne med omkring 11-12 timer inden du skal genoplade.

Og der kommer en af mine anker overfor Samsung Galaxy Fold 6. For den kommer kun med 25W kablet opladning. Det er ikke OK, når Samsung med Galaxy Ultra 24 tilbyder 45W kablet. Det tager over 1 time og 30 min. at gå fra 0 – 100%, og har du kun et kvarter, kan du ramme ca. 25% af batteriet.

På trådløs opladning får du 15W, men det er desværre stadig kun Qi og ikke Qi2 standarden.

Så selvom Galaxy Fold 6 har en god batteritid, så skuffer både den kablede og trådløse opladning.

 

Hvordan virker den som telefon ?

Samsung har længe lavet rigtigt gode telefoner, og Galaxy Z Fold 6 er også en rigtig god telefon.

Du har plads til 2 Nano-SIM, og så understøtter Samsung også eSIM, så du har rigeligt kombinationsmuligheder der passer præcist det behov du måtte have for SIM-Kort.

Du får 5G netværk, og så har de indbyggede antenner en rigtig god dækning. Vi har testet med Telmore (TDC Net), og oplevede vi både gode datahastigheder og samtalekvalitet.

På trådløse forbindelser får du Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac/ax (WiFi 6E), dual-band og muligheden for Wi-Fi Direct hotspot til datadeling. Oven i det kommer telefonen med Bluetooth 5.3 med understøttelse af A2DP, LE og aptX HD.

Så som telefon, så fungerer Samsung Galaxy Z Fold 6 rigtigt godt

 

Kommer med Android 14 og OneUI 6.1.1

Samsung Galaxy Fold 6 kommer med Android 14 og OneUI 6.1.1, og begge dele er en virkelig ren software oplevelse. Desværre har Samsung stadig ikke lavet deres ikoner mere tidssvarende, og der er stadig Netflix og Spotify pre-installeret på telefonen, men udover det så tilbyder Samsung Galaxy Fold en god og ren Android oplevelse.

Du får iøvrigt 6 års softwareopdateringer med Galaxy Fold 6.

 

Kamera – Her er ikke meget nyt

Kamera på Samsung Galaxy Fold 6 er de samme som på forgængeren, og selvom det er rigtigt gode kameraer, havde jeg da håbet på at Samsung havde lavet et løft her.

 

Men kameraet tager virkeligt gode billeder, og nedenfor kan man se nogle eksempler på de billeder jeg har tage med kameraet, også nogle jeg har redigeret om med AI.

 

Konklusion – Stadig den bedste foldbare

Samsung Galaxy Fold 6 er stadig en af de bedste foldbare du kan få for penge. Men det er mange penge at betale for en foldbar, der ikke har så meget nyt at vise frem.

Prisen er steget i forhold til forgængeren, Og hvis man ser bort fra det nye chipset og AI funktionalitet, så er der ingen grund til at opdatere, hverken hvis man har Fold 4 eller 5.

Men er du i markedet efter din første foldbare, og bare gerne vil have den nyeste phablet, så er Samsung Galaxy Fold 6 stadig det bedste du kan få.

Vi lander på 4 stjerner ud af 5.

Samsung Galaxy Fold 6
Konklusion
Samsung Galaxy Fold 6 er stadig en af de bedste foldbare du kan få for penge. Men det er mange penge at betale for en foldbar, der ikke har så meget nyt at vise frem.
Plus
Virkligt gode skærme
God batteritid
Lækkert design
God software support
Minus
Langsom opladning
For lidt nyt i forhold til Fold 5
4
Karakter
Se dagspris her

Pris og levering

Samsung Galaxy Fold 6 koster fra 15.699,- og kan købes nu hos flere danske forhandlere. Men allerede nu kan den købes billigere flere steder. Se dagspris her.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.