Forside * Nyheder

Microsoft frigiver reparationværktøj til CrowdStrike-opdatering, der crashede 8,5 mio. Windows-enheder

-

Microsoft har lanceret et gendannelsesværktøj designet til at hjælpe IT-administratorer med at reparere Windows-maskiner, der blev påvirket af CrowdStrikes fejlbehæftede opdatering, som forårsagede nedbrud på 8,5 millioner Windows-enheder i fredags.

Det nye værktøj skaber et bootbart USB-drev, som IT-administratorer kan bruge til hurtigt at gendanne berørte maskiner. Mens CrowdStrike har udsendt en opdatering for at rette deres software, som forårsagede de mange Blue Screen of Death (BSOD) fejl, er det ikke alle maskiner, der automatisk modtager denne rettelse. Nogle IT-administratorer har rapporteret, at genstart af PC’er flere gange kan få den nødvendige opdatering, men for andre er den eneste mulighed at starte manuelt i Fejlsikret Tilstand og slette den problematiske CrowdStrike-opdateringsfil.

Annonce:

Med Microsofts nye gendannelsesværktøj bliver denne proces mindre manuel. Værktøjet booter ind i Windows PE-miljøet via USB, får adgang til disken på den berørte maskine og sletter automatisk den problematiske CrowdStrike-fil, så maskinen kan starte korrekt. Dette undgår behovet for at starte i Fejlsikret Tilstand eller krav om administratorrettigheder på maskinen, da værktøjet blot får adgang til disken uden at boote ind i den lokale kopi af Windows. Hvis en disk er beskyttet af BitLocker-kryptering, vil værktøjet bede om BitLocker-gendannelsesnøglen og derefter fortsætte med at rette CrowdStrike-opdateringen.

Microsoft har også separate gendannelsestrin tilgængelige for Windows Virtuelle Maskiner, der kører på Azure, og virksomheden har også offentliggjort gendannelsestrin for alle Windows 10 og Windows 11 enheder på deres supportsider.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.