Forside * Nyheder

Massiv datalæk hos Disney: Over en terabyte information stjålet af hackere

-
(ill. DALL-E AI genereret billede)

En gruppe, der kalder sig Nullbulge, hævder at stå bag et massivt datalæk hos Disney, hvor over en terabyte af interne beskeder, loginoplysninger, kode, billeder og information om uannoncerede projekter er blevet lækket online.

Gruppen har ifølge dem selv skaffet adgang til Disneys Slack-messaging data ved at kompromittere en af Disneys medarbejderes computere.

Nullbulge hævder at have downloadet og pakket over 1 TB filer og chatbeskeder fra næsten 10.000 Disney Slack-kanaler. Gruppen udtalte på platformen X, at de tog alt, hvad de kunne få fat i.

Annonce:

Disney har bekræftet overfor The Wall Street Journal, at de er ved at undersøge sagen. Nullbulge antydede, at de var i besiddelse af de stjålne data allerede den 12. juli, kort før lækket blev offentliggjort.

 

Screenshot

Indholdet af de lækkede data

Ifølge The Wall Street Journal indeholder filerne interne Disney-samtaler om softwareudvikling, rekruttering, vedligeholdelse af hjemmesider og medarbejderprogrammer, som går tilbage til mindst 2019. Eurogamer rapporterer, at detaljer om kommende gaming-samarbejder og uannoncerede videospilsequel også er begyndt at dukke op online via de lækkede filer.

Nullbulge har udtalt, at deres mål er at beskytte kunstneres rettigheder og kompensation. Gruppen har fortalt The Wall Street Journal, at de målrettede Disney på grund af selskabets håndtering af kunstnerkontrakter, deres tilgang til kunstig intelligens (AI) og deres tilsyneladende manglende hensyn til forbrugerne.

Truslen fra generativ AI mod kreative professionelles levebrød har været en væsentlig bekymring, der blandt andet har motiveret fagforeningsindsatser for Disney-animatorer samt SAG-AFTRA-strejken i 2023. Disney er blevet kritiseret for at bruge generativ AI til at producere credits på deres Disney Plus-serie “Secret Invasion” og har angiveligt oprettet en taskforce for at undersøge, hvordan AI kan anvendes på tværs af deres underholdningsportefølje.

Disney er i øjeblikket ved at granske omfanget af lækket og vurdere de potentielle skader. Det er endnu uvist, hvordan selskabet vil reagere på det omfattende datalæk, men det er tydeligt, at de står over for en betydelig udfordring i at beskytte deres interne kommunikation og informationer i fremtiden.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.