Forside * Nyheder

Globalt PC-nedbrud mødes med galgenhumor på Reddit

-
(Foto: Crowdstrike/PantheraLeo1359531/CC BY 2.0)

CrowdStrike-opdateringen, der i dag fik millioner af Windows-PC’er til at gå ned verden over, er blevet mødt med sjove udvekslinger på bl.a. Reddit. Det kan give en god start på weekenden – hvis du altså ikke er systemadministrator.

På nuværende tidspunkt har du formentlig læst eller hørt om det verdensomspændende PC-nedbrud, der nærmest har lukket den halve verden ned i dag. Selv om nedbruddet naturligvis har forårsaget en del frustrationer hos dem med systemansvar, har mange heldigvis reageret med galgenhumor.

Hvis det er lykkedes dig at undgå situationen, fordi du har benyttet sommerferien til at sove det meste af dagen væk, er situationen denne: Tusindvis af fly verden over er blevet aflyst eller forsinkede, fordi lufthavne har været nødt til at lukke ned. Bankernes systemer i adskillige store lande er crashet, hvilket samtidig har gjort det umuligt at betale i butikkerne med andet end kontanter.

Annonce:

TV-stationer som britiske Sky News har måttet sætte dampen ned på halv, fordi de fleste af stationens PC’er var sendt til tælling. I USA har adskillige hospitaler været nødt til at aflyse alle ikke-kritiske operationer og behandlinger. Selv Disneyland Paris og børser flere steder i verden blev ramt, herunder London Stock Exchange. Ifølge visse meldinger stod hele Australien stort set stille i adskillige timer.

Det skyldes alt sammen en gammel kending: BSOD, også kendt som Blue Screen Of Death. Windows-PC’er ramt af problemet går i bootloop efter en opdatering, hvor maskinen kommer op med BSOD efter genstart – og derefter atter genstarter. Problemet er dog nu identificeret, og ironisk nok opstår problemet i et forsøg på at gøre maskinen mere driftsikker.

Frustrationer vendt til humor

Det er nemlig en opdatering fra cybersikkerheds-giganten CrowdStrike, der får maskinerne til at crashe. Problemet kan løses ved at boote op i Safe Mode og derefter fjerne en driver. Men med den kraftige centralisering, IT-verdenen er gået over til med indførslen af cloud-infrastrukturen alle vegne, nåede opdateringen altså ud til millioner af maskiner verden over, før fejlen blev opdaget.

Med andre ord skal IT-folk rundt om i hele verden nu i gang med manuelt at gennemføre ovenstående reparationsproces på hver enkelt maskine. Det har naturligvis skabt en del frustration, som mange af de nu overarbejdsramte IT-medarbejdere reagerer på med en vis galgenhumor. Det kan man blandt andet se i den Reddit-tråd, hvor CrowdStrike har indrømmet fejlen.

Her kan man f.eks. læse kommentar-udvekslinger som denne:
– ”Det her er, hvad Y2K gerne ville have været!”
– ”Vi har stadig den der år 2038-fejl på vej”
– ”Nej, vi har helt til 2037, før vi behøver bekymre os om den”
– ”Jøsses, vi burde bare vende tilbage til hulerne. I det mindste er det hurtigt overstået, når man bliver angrebet af en bjørn”.

Eller denne:
– ”Junior-udvikler: ”Jeg har lige fucket helt vildt op. Jeg er SÅ fyret!”
   Senior-udvikler: ”Rolig, sønnike. Der er tre produktionsnedbrud, der er    opkaldt efter mig”
Crowdstrike: ”Hold lige min øl…””

– ”Jeg lagde engang 10% af alle trafiklys i Melbourne ned og nogle år senere var jeg involveret i et nedbrud, der ramte halvdelen af Australiens flytrafik. Det var tider!”
– ”Har du overvejet at skifte job?”
– ”Jeg hører at CrowdStrike muligvis har nogle åbne jobs”

Eller:
– ”Alle mine skærme gik i blåt én efter én henover et minuts tid”
– ”Det ligner skærmene i Jeopardy!”

Eller den simple, men helt rigtige reaktion på CrowdStrikes udmelding:
– ”Jeg må vist hellere sætte en frisk kande kaffe over”.

Hvis du har lidt tid til overs og sætter pris på god IT-humor, kan du læse de mange fantastiske kommentarer her.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.