Forside * Nyheder

Foldbar iPhone forlader prototypestadiet – kan komme i 2026

-
Sådan forestiller designeren Rav Avni sig, at en foldbar iPhone kunne se ud (Mock-up: Rav Avni)

Ifølge kilder tæt på Apple bliver der tale om en klaptelefon, der skal konkurrere med Samsungs Z Flip-serie og Motorola RAZR.

Tilbage i februar kunne du her på siderne læse om, hvordan Apple er i færd med at udvikle to nye iPhone-modeller, der kan foldes. Nyheden blev bragt til torvs af The Information, der anses for at være et af de mest troværdige tech-medier derude – især, når det gælder Apple, som mediet angiveligt har gode kilder hos.

Nu har The Information så igen forhørt sig hos sine kilder angående de foldbare iPhones. Og der er faktisk sket lidt af en udvikling siden sidst. Ifølge kilderne har Apple nemlig valgt at gå videre med den ene af de to prototyper, vi skrev om i februar.

Annonce:

Når en ny model forlader prototype-stadiet, er det første skridt i retning af masseproduktion. Det betyder langt fra, at modellen er udviklet færdig, men at alle de fundamentale designs og teknologier er nogenlunde på plads.

Tilbage står så optimering af sidstnævnte samt tests i den virkelige verden. Samtidigt begynder producenten – i dette tilfælde Apple – at indgå aftaler om komponentleverancer og den reelle fremstilling af enheden med partnerfabrikkerne.

Arbejder stadig på folden

Det er præcis dette, som The Information nu melder, er sket i forhold til den foldbare iPhone. Modellen har fået et internt kodenavn, som i dette tilfælde er ”V68”. Der er tale om et klaptelefon-design i stil med Samsungs Z Flip-serie og Motorola RAZR, altså noget, der ligner en normal iPhone, der kan foldes på midten.

Endnu et af designeren Rav Avnis bud på en foldbar iPhone (Mock-up: Rav Avni).

DigiTimes Asia, der er et branchemediet for elektronik- og komponentbranchen i Asien, skriver også, at Apple nu er i gang med at lave aftaler med komponentleverandører, hvilket synes at bekræfte The Informations nyhed. The Information fortæller også, at Apple er i færd med at udvikle videre på V68 sammen med de respektive komponentpartnere.

Det er angiveligt stadig skærmfolden, som Apple gerne vil prøve at reducere endnu mere, ligesom rygterne sagde tilbage i februar. Derudover vil Apple gerne have V68 til at være lidt tyndere end prototypen. iPhone forventes at få lidt af en slankekur i 2025, så det ene skal jo passe til det andet.

I forhold til, hvornår den foldbare iPhone bliver annonceret, forventer The Informations kilder nu, at det sker i efteråret 2026. Det er også der, der angiveligt kommer en MacBook med foldbar skærm ifølge rygter, der tidligere har cirkuleret.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.