Forside * Nyheder

FiiO genopfinder discman’en

-
(Foto: FiiO)

Hvis du har holdt stædigt fast i dine CD’er, kan du nu afspille dem og lytte til dem på farten med trådløse øretelefoner.

Teknologinørder er og bliver et nostalgisk folkefærd, ser det ud til. Vi elsker at spille gamle spil på maskiner, der er tusind gange kraftigere end de originale spillemaskiner, og betaler i dyre domme for hifi-udstyr og spil der ligner det grej, vi havde som teenagere.

Kinesiske FiiO var oprindeligt mest fokuseret på bærbart tilbehør, der kunne hjælpe musikelskere med at lytte til musik i hi-res-kvalitet på farten. Men på det seneste er de også trådt ind på nostalgi-markedet.

Annonce:

For nylig opdaterede FiiO således den gode, gamle walkman til nutidens krav i form af CP13, der blandt andet omfatter et genopladeligt batteri med 13 timers afspilningstid og opladning med USB-C-stik. Sammen med de mange pladespillere, der nu er på markedet, er der rig mulighed for at høre musik, som vi gjorde det i 1980’erne.

Men nu vil FiiO så også give mulighed for at høre musik, som vi gjorde det i 1990’erne – og som nogle stadig gør det – med optiske drev, laserstråler og Compact Discs. FiiO lægger nemlig an til en relancering af discman’en.

Afspiller også filer

DM13 er en transportabel CD-afspiller fra FiiO, der ligesom CP13 ligner noget fra fortiden ved første øjekast. Men der gemmer sig en del nymodens teknologi under motorhjelmen. Først og fremmest kan den lades op via USB-C akkurat som CP13, og batteriet ombord kan ifølge FiiO holde til 8 timers musikafspilning på en opladning. Du kan også gå helt uden om batteriet ved at sætte den i desktop-mode, hvor den bare trækker strøm fra laderen.

FiiO DM13 kommer i friske farver, men dog kun i sort og sølv til at begynde med (Foto: FiiO).

Men derudover er der jo tale om en afspiller til digitalt materiale, og det betyder, at FiiO DM13 ud over analog afspilning af almindelige CD’er også kan afspille musikfiler lagret på CD-rommer, hvis nogen stadig har den slags medier liggende. Den kan klare både komprimerede og lossless-filer i formaterne FLAC, WAV, WMA, AAC og MP3.

DM13 har også nogle ekstra signalmuligheder i forhold til de gamle discman-modeller fra 1990’erne. Der er f.eks. to muligheder for analog signaloverførsel til et par kablede hoved- eller øretelefoner. Ud over et almindeligt 3,5 mm-stik er der også mulighed for at bruge et 4,4 mm balanceret hovedtelefon-stik.

Der er også digitale udgange i form af SPDIF og USB Audio. Men som det hører sig til i den digitale æra kan DM13 naturligvis  bruges sammen med trådløse øre- eller hovedtelefoner. Den understøtter adskillige Bluetooth-codecs, som ud over SBC primært kommer fra Qualcomm i form af aptX, aptX HD og aptX Low Latency.

Sidst, men ikke mindst, vil nostalgikere formentlig sætte pris på, at DM13 har en ESP-knap til ”Electronic Shock Protection”. Der er nok flere af læserne, der i gamle dage har prøvet at ryste en discman hårdt for at test anti-shock-funktionen. FiiO DM13 kommer officielt på gaden til september. Vi har endnu ikke en officiel dansk pris, men den amerikanske pris er sat til 179 dollar, eller cirka 1227 kroner før danske skatter og afgifter

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.