Forside * Nyheder

Den næste streamer fra Google bliver en slags boks

-
(Foto: 9to5Google)

Dongle-formatet ser ud til at være droppet – og måske er Chromecast-navnet også på vej ud i glemslen.

Google har ikke været særligt gode til at holde sig til et enkelt brand, når det gælder sine TV-enheder. Selv om disse generelt anses for at levere god kvalitet til en lav pris, har der for eksempel været lidt forvirring omkring hvad der er Android TV og hvad der er Google TV.

Chromecast-brandet har dog holdt stand i 11 år, siden den første Chromecast-dongle kom på gaden 24. juli 2013. Men nu ser også dette navn også ud til at blive udfordret. Google har allerede skiftet ”Chromecast built-in”-mærkningen på enheder, der kan fungerer som en Chromecast, ud med ”Google Cast”, der også er navnet på protokollen, teknologien anvender.

Annonce:

Flere observatører har set det sidste som et muligt tegn på at Google vil bevæge sig væk fra Chromecast-navnet, og nu er der kommet endnu et tegn på dette. 9to5Google har nemlig fået fingre i PR-billeder af, hvad der ser ud til at være Googles næste streaming-enhed. Og her er der ikke skyggen af Chromecast-branding nogle steder.

I stedet hedder den nye enhed ”Google TV Streamer”. Det kan dog være, at navneforskellen slet og ret indikerer en anderledes formfaktor, for Google TV Streamer er nemlig ikke en dongle, men derimod en slags kileformet og oval streaming-boks.

Ny stemmestyring via Gemini?

Det er altså muligt, at Google vil beholde Chromecast-navnet til streamere i dongle-formatet, men Google TV Streamer kan også varsle nye tider i Googles brandingstrategi helt generelt. 9to5Google har for eksempel bemærket, at fjernbetjeningen ikke længere har Google Assistant-logoet på knappen, der aktiverer stemmebrug, men blot et mikrofon-ikon.

(Foto: 9to5Google)

Det kan indikere, at Google i højere grad vil satse på integration af deres Gemini-AI (eller tredjeparts-AI’er som ChatGPT og Claude) i TV-interfacet fremover.  Volumenknappen er flyttet om på fronten, og der er nu også en mute-knap. Endnu en tilføjelse til fjernbetjeningen, der ellers ligner en lidt længere version af den vi kender fra Chromecast-serien, er ”Magic”-knappen, som du selv kan føje en funktion til.

Ifølge 9to5Google er Google TV Streamer tænkt som en opfølger til Chromecast with Google TV (4K)-modellen, som efterhånden er fire år gammel. Google vil formentlig fortsætte med at sælge Chromecast-dongles i en eller anden form, når Google TV Streamer lanceres, men hvor længe, de gør det, er ikke til at vide.

Det er heller ikke til at vide, hvornår Google TV Streamer annonceres officielt og til hvilken pris. Og som altid, når vi har med lækkede PR-billeder at gøre, bør det hele tages med mere en et gran salt.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.