Forside * Featured

Wear OS 5 får 20% bedre batterilevetid

-
Samsung Galaxy Watch 6 med Samsungs version af Wear OS 4 ombord (Foto: Samsung)

Det bør i teorien give Samsungs kommende smarture 36 timers batterilevetid, når skærmen er tændt hele tiden.

Smartures brugbarhed står og falder med, hvor lang tid, de kan holdes i live på en enkelt opladning. Der er ikke ret meget sjov ved at have et dødt smartur på håndleddet, eller være nødsaget til at køre uret i en tilstand, hvor der er sort skærm det meste af tiden. Det ødelægger ligesom lidt af idéen med at iklæde sig et stykke flot wearable-design.

Derfor kan det heller ikke undre, at batterilevetiden var et af hovedpunkterne, da Google udviklerkonferencen I/O præsenterede den næste version af Wear OS onsdag. Vi er nu nået til den femte version af Googles Watch OS-konkurrent i rækken.

Annonce:

Watch OS 5 vil, ligesom det er tilfældet på nuværende tidspunkt, være at finde på Samsungs Galaxy Watch-ure, og Googles eget Pixel Watch. Der er andre mærker, der benytter Watch OS derude, men de to største mærker er klart Samsung og Google.

Ifølge Google vil det nye operativsystem forbruge 20 procent mindre batteri end forgængeren, selv når fitness-sensorerne er aktiveret hele tiden (Google brugte et maratonløb som et eksempel).

Halvandet døgn mellem opladninger

En god nyhed på batterilevetiden vil især være gunstigt for Samsung, hvis Galaxy Watch 6 har været plaget af brugerklager over batteridræn, især fordi Samsung annoncerede, at uret kunne holde 30 timer på batteriet med displayet i ”Always-On”-tilstand. Det kræver dog, at Bluetooth, GPS, med mere er slået fra, hvad mange brugere ikke lige havde fanget.

I teorien skulle dette tal altså komme op på halvandet døgn – 36 timer – med den nye forbedring af strømforbruget på Watch OS 5, men hvordan det virker i praksis, er ikke til at sige før vi kan teste det.

Indtil lanceringen af WatchOS 7 var det en af Wear OS’ store fordele, at brugerne kunne installere tredjeparts-urskiver. Google forsøger dog stadig at udvide forspringet på denne front, og med Wear OS 5 er der kommet en række nye funktioner til urskive-udviklerne.

Vejr og sundhed direkte på urskiven

Udviklerne behøver nu ikke længere at lave separate versioner af deres urskiver i forskellige farver (f.eks.), men kan bruge Wear OS 5s eget system til at variere urskiverne, kaldet ”Flavors”.

Derudover kan tredjeparts-urskiver nu også hive data ind fra fitness-apps om, hvor tæt, brugeren er på at nå sit mål, så dette kan vises i selve urskivedesignet. Det samme gælder vejr-informationer, der mærkelig nok ikke har været en standard-datakilde for tredjeparts-urskiver før nu.

Wear OS 5 gør også den indbyggede oplevelse bedre for fitness-folket, og især løbere. Hvis brugeren giver tilladelse til det, kan apps, der benytter Googles nye Health Connect-API nemlig tilgå brugerdata, selv når de kører i baggrunden. De vil også, med brugerens tilladelse, kunne tilgå de sidste 30 dages helsedata, når de skal vise relateret information på skærmen.

Wear OS 5 er ikke tilgængelig endnu, men kommer formentlig til efteråret, når Samsung forventes at annoncere Galaxy Watch 7. Det er i hvert fald det mønster, vi har set indtil videre.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.