Forside * Featured

Skærmbilleder af Spotifys lossless-feature går online

-
(Screenshot: OhItsTom/Reddit)

Den første, egentlige visuelle dokumentation for at det længe ventede abonnement nu endelig er på vej er blevet lagt på Reddit.

Ikke bare er vi her på redaktionen trætte af at skrive om at ”NU kommer Spotifys abonnement med lossless og hi-res”. Vi er trætte af at skrive om at vi er trætte af at skrive om ankomsten af abonnementet med højere lydkvalitet.

Så det er med en vis sukken og livstrætte støn, at vi nu må konstatere, at der er flere og flere tegn på at funktionen er på vej. De kommer i form af de beta-versioner af Spotify-app’en, der sendes ud til testere, og hvad der gemmer sig i koden.

Annonce:
(Screenshot: OhItsTom/Reddit)

For et par uger siden afslørede nogle tekst-strenge gemt i en beta-version af iOS-app’en, at abonnementet formentlig kommer til at hedde ’Music Pro’ i stedet for ’Supremium’, som det ellers var ventet. Navnet motiveres, ud over muligheden for lossless og musik i 24 bit/44.1-opløsning i FLAC, at der bliver nogle remix-funktioner tilgængelige for abonnenterne.

Nu har brugeren OhItsTom så fået fingre i en ny betaversion af Spotify-app’en. Her har han fået øje på pop-ups, der annoncerer og forklarer den nye lydkvalitets-mulighed, samt indstillinger, hvor lossless kan slås til og fra.

Spotify Connect i 24 bit

Skærmbillederne, som brugeren OhItsTom har lagt op i Reddit-tråden r/TrueSpotify, viser også, at Spotify ser ud til at få en funktion indbygget, der kigger efter, om brugeren har hi-res-kompatibel hardware.

Billederne, der viser lossless-indstillingerne ser ud til at være af en version af Spotify, der kører på en tablet eller en computer. De viser også, at lossless både kendetegner CD-kvalitet med op til 1411 Kbps bitrate og en højere kvalitet med 2117 Kbps bitrate, hvilket svarer til henholdsvis 16 bit/44.1 KHz og 24 bits/44.1 KHz i stereo.

(Screenshot: OhItsTom/Reddit)

De andre billeder, der viser marketing-popups, ser ud til at være fra mobilversionen. Det er dog ikke udelukket, at disse også kan være marketing-popups fra desktop-app’en, der blot er i højformat. De forklarer blandt andet, at Spotify Connect vil understøtte 24-bits afspilning trådløst på ”kompatible enheder”.

Rundspørge om ekstrabetaling

Der vil også, som det kendes fra andre tjenester, være en indikation af, hvilken kvalitet, du lige nu streamer i. Du vil også kunne downloade filer i lossless-kvalitet, men det står ikke helt klart, om det også gælder for 24 bits-versionerne.

(Screenshot: OhItsTom/Reddit)

Med to på hinanden følgende indikationer af Music Pro-abonnementet i testversioner af Spotify-app’en, tyder mere og mere på, at lossless endelig kan være på vej. Men det skal virkelig tages med et helt kilo salt, når man tager i betragtning, at Spotify rent faktisk annoncerede abonnementet for flere år siden, og det ikke er dukket op indtil videre.

Dertil kommer, at Spotify ifølge et skærmbillede uploadet til samme tråd af en anden Reddit-bruger, Glittering_Fig6468, lige nu undersøger brugernes villighed til at betale ekstra for et abonnement med højere lydkvalitet. Det sker angiveligt gennem spørgeskemaer udsendt til visse brugere (ægtheden kan dog ikke bekræftes).

Hvis det viser sig ikke at være tilfældet, kan det være, at Spotify helt dropper konceptet.

(Screenshot: Glittering_Fig6468/Reddit)
Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.