Forside * Nyheder

Du kan selv skifte batteri på Fairphones nye øretelefoner

-
(Foto: Fairphone)

Fairphone ser ud til at have lavet, hvad mange troede var umuligt: Et par trådløse øretelefoner, der kan holde i mange år.

Retten til selv at reparere forbrugerteknologi bliver mere og mere populær, og selv Samsung og Apple er sprunget med på toget. Men mange af os har formentlig været forudindtagede i forhold til, hvilke produkter, der kan blive tale om.

Visse af de produkter, vi bruger i dagligdagen er så små, at vi ikke nødvendigvis forventer at de kan repareres. Og det bedste eksempel på sådan et produkt er øjensynligt trådløse øretelefoner, der indeholder en masse teknologi på meget lidt plads.

Annonce:
(Foto: Fairphone)

Dertil kommer, at to ting kan gøre trådløse øretelefoner uddaterede og give os lyst til at skifte dem ud med en ny model: Nye standarder og batterier, der ikke har ret meget liv i sig længere. Det første er svært at gøre noget ved, for trådløse standarder og codecs udvikler sig hele tiden, og det er ikke altid, understøttelse af nye af slagsen kan klares med en softwareopdatering.

Men det andet, altså batterierne, har Fairphone nu fundet en løsning på. Fairbuds, det hollandske firmas nye øretelefoner, er blevet lanceret i dag, og kan nu købes på selskabets hjemmeside formedelst 149 Euro eller cirka 1.112 kroner.

70% genbrugsplast

Vi kender Fairphone fra deres smartphones, hvor batteriet, skærmen, og andre dele, der ofte går i stykker, kan skiftes relativt let af brugeren selv. Idéen er at få forbrugerteknologi-produkter til at holde længere ved at skifte delene ud i stedet for hele produktet. Det er godt for miljøet, fordi der ryger færre produkter til genbrug, og der er et mindre ressourceforbrug.

(Foto: Fairphone)

Umiddelbart ser Fairbuds, som øretelefonerne hedder, ikke ud til at mangle noget, man ellers ville finde på modeller i denne prisklasse. De har ANC, titanium-drivere, mulighed for at være forbundet til to enheder på én gang, så du let kan skifte mellem dem, og du kan indstille EQ og andre lydpræferencer med den medfølgende app. Fairbuds er endda IP54-certificerede.

Men Fairbuds er unikke, fordi batterierne i begge øretelefoner samt ladeæsken kan skiftes ud, når de ikke længere leverer tilfredsstillende. I øretelefonerne sidder det runde batteri i en lille slæde, der er let at få adgang til. I princippet kan du have ekstra batterier liggende, og blot skifte dem ud i stedet for at lade øretelefonerne op, hvis du skal på en lang tur uden strømadgang.

(Foto: Fairphone)

Batterierne ser dog ud til også at klare sig fint i sig selv, de er specificeret til at holde til seks timers afspilning på en opladning, og der er i alt 20 timers ekstra strøm at hente i ladeæsken. Fairphone har dog ikke angivet, om dette er med eller uden ANC. Du kan se specifikationerne, inklusive hvilket codecs og standarder, der understøttes her.

Det er faktisk Fairphones andet forsøg på at lave et par trådløse øretelefoner. De første kom i 2021, men havde ikke udskifteligt batteri. Det primære salgsargument for disse var, at de var lavet med fair trade-guld og bestod af 30 procent genbrugsplast. Fairbuds gør det endnu bedre. 70% af plastikken er genbrugsplast, og 100% af mineralerne (inklusive konflikt-mineralerne) i Fairbuds er genbrugt.

Fairbuds fås i sort og hvidt design.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.