Forside CES * CES 2024

Rabbit R1 er en AI-butler, der kan bruge tjenester og apps for dig

-
(Foto: Rabbit)

På CES er en gadget til under 1400 kroner blevet annonceret, der ser ud til at kunne gøre alle de ting, som de virtuelle assistenter aldrig kom til at kunne. Og du kan lære den ting, den ikke kan i forvejen.

Selv om vi blev lovet det modsatte, er virtuelle assistenter aldrig rigtigt blevet så gode, at de rent faktisk assisterer med de allervigtigste ting i vore travle liv. Det er fint at de kan interagere med smarthjemmet og dæmpe lyset på (stemme-)kommando, spille musik, svare rudimentært på spørgsmål og indsætte en destination på Google eller Apple Maps.

Det er også ganske brugbart, at de kan sende SMS’er på dine vegne. Men ville du lade Google Assistent, Siri, eller Alexa betale noget med MobilePay, bestille mad til levering eller ringe efter en taxa på dine vegne? Eller måske endda flytte penge rundt i din netbank?

Annonce:

Når det gælder lidt tungere opgaver, vi kunne bruge hjælp med i hverdagen har de ovenstående assistenter foreløbigt givet fortabt. Mange håber på, at AI’er baseret på LLM’er som ChatGPT kan løse opgaven.

Men I virkeligheden er det, vi har brug for, en robot-butler (en ”robutler”?) som kan navigere igennem alle vores apps, logge sikkert ind i dem og udføre opgaver for os, blot ved at vi beder dem om det. På CES er sådan en fætter netop blevet lanceret. Men i stedet for en ”robutler” er der tale om en Rabbit. En Rabbit R1 for at være helt præcis.

”Kaninen” kan lære komplekse handlinger

Rabbit R1 er en lille dims på størrelse med en Samsung Galaxy Z Flip-smartphone, der er foldet sammen. Altså en halv iPhone, cirka. Den har en 2.3GHz Mediatek-processor ombord, 4GB hukommelse og 256GB lagerplads. Der sidder et rotérbart kamera i den, en lille skærm og en højttaler, samt et navigationshjul.

Men det er softwaren ombord på den lille hardware-platform, der er det primære. Det ombordværende styresystem, Rabbit OS, er hjemsted for en AI, der er lavet specifikt til at udføre opgaver i apps, du normalt bruger på din computer eller din smartphone, eller på tjenester i skyen. AI’en er, hvad stifter og CEO for Rabbit , Jesse Lyu, siger er en ”Large Action Model” (LAM) snarere end en Large Language Model (LLM), som vi kender fra f.eks. ChatGPT.

(Foto: Rabbit)

Helt kort er konceptet, at Rabbit allerede er forhåndstrænet til at kunne nogle forskellige ting, men at du så derudover kan træne den til at udføre andre opgaver. I et interview med The Verge siger Jesse Lyu, at du for eksempel kan lære den at fjerne vandmærker fra billeder ved at vise den, hvordan det gøres i Photoshop én gang. De næste mange gange, du har behov for at fjerne et vandmærke, kan den selv gøre det.

I stedet for at koble sig op på den enhed, du normalt interagerer med (for eksempel den computer, hvor du har Photoshop installeret) giver Rabbit adgang til en virtuel maskine i skyen, hvor Rabbit R1 så kan udføre opgaven for dig. På den måde går hele processen uden om al bøvlet med at få AI’en til at fungere med dine lokale enheder.

Det er også på disse virtuelle maskiner, du kan træne Rabbit R1 til at gøre mere komplekse ting. For tjenester, der allerede er i skyen, såsom f.eks. Spotify, kan du koble Rabbit op og foretage mere avancerede ting end bare at afspille eller skrue op og ned.

Fremtidens AI-gadget?

Et eksempel på det mere komplicerede, som Rabbot kan, kunne være, at du siger ”Lav en playliste til festen på fredag. Inkludér primært musik fra 1980’erne og 1990’erne og lad cirka halvdelen være dansk musik.” Rabbit vil så kunne udføre dette for dig, så playlisten er klar næste gang, du logger ind i Spotify. Eller også kan du bare bede Rabbit R1 om at afspille playlisten via f.eks. dit smart-TV på et bestemt tidspunkt af aftenen.

Og så er vi ikke engang begyndt at diskutere, hvad Rabbit R1 vil kunne med en smarthjems-integration. Det er nærmest kun fantasien, der sætter grænsen, og det er åbenbart hele konceptet med Rabbit R1. Den er tænkt som en platform, som skal udvikle sig med tiden.

(Foto: Rabbit)

Rabbit R1 bliver officielt sendt på gaden senere på foråret til en ganske attraktiv pris. Danmark er på listen over lande, som Rabbit vil sende R1 til, og den kan forudbestilles nu på Rabbits hjemmeside formedelst 1.378 kroner. Dog bliver den først sendt til lande uden for USA senere i 2024, og ikke marts-april, når de amerikanske kunder får den.

Rabbit R1 er formentlig blot den første af en række af lignende enheder, der er på vej. Vi ved f.eks., at Jony Ives designfirma arbejder på et fysisk AI-produkt sammen med OpenAI. Det kunne godt være noget lignende.

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.