Vi har taget et kig på JBL Live Flex, der er et sæt In-ear høretelefoner med adaptiv støjreduktion.
JBL er klar med endnu et sæt in-ear hovedtelefoner. De hedder JBL LIVE FLEX og kommer med Bluetooth 5.3, trådløs opladning, op til 8 timers batteritid og 32 timer i etuiet, og så koster de knap 1.300,- DKK. Vi har testet JBL LIVE FLEX, og her er hvad vi synes.
Udpakning og design
JBL LIVE FLEX kommer i en lille æske der udover hovedtelefonerne indeholder et etui og et USB-A -> USB-C opladningstik.
Modellen vi testede var i sort, og det samme var etuiet. JBL LIVE FLEX’s ørepropper minder meget om det vi kender fra Apple AirPods, hvor øreproppen finder sin plads i øret, og så er der nogle stilke der udover batteri indeholder mikrofoner, og så er en touch-flade på siderne af øreproppen, som gør du kan betjene musik og stemme-assistent ved at trykke en eller flere gange på siden af høretelefonen.
Etuiet er i hård plast, og tilbyder opladning via USB-C, og du kan også oplade via trådløs QI-opladning.
Designet er elegant, og er man til trådløse in-ear hovedtelefoner uden silikonepropper, så er det her en model der passer til den reference.
Hvordan sidder de i ørene?
Jeg er mest til in-ears der har silikonepropper – Det er meget individuelt hvad man er til, men lige præcis de her in-ears sidder bare ikke særligt godt i mine ører.
Kontakten med mine ører og JBL LIVE FLEX er ikke en god kombination, men jeg kender andre der sværger til hårde in-ears. Men det vil ikke være et par jeg selv vil bruge. Det er de for ubehagelige til i min smag, oven i det så er diskanten så dominerende at jeg næsten får ondt i hovedet af at bruge LIVE FLEX i længere tid.
Hvordan lyder JBL LIVE FLEX ?
Ud af pakken er diskanten i min optik alt for dominerende. Den bas som JBL ellers er kendt for på andre modeller er totalt fraværende i de her modeller.
Så prøvede jeg JBL’s tune-funktion i deres JBL Headphones app, og først der kunne jeg fjerne diskant nok til at jeg kunne lide at bruge dem. Min personlige preference blev Club setting med træk ned i diskanten. Og da jeg så havde kørt deres 18 trins kalibrering blev lyden væsentligt bedre, så hvis du køber JBL LIVE FLEX, så sørg for at hent app’en og kør den kalibrering, for ellers er lyden langt fra optimal.
Den adaptive støjreduktion er ok, og efter jeg havde lavet en personlig kalibrering lød de faktisk godt nok, men i min optik er JBL LIVE FLEX nok mere til dem som er til en skarp diskant. Så er du til spids lyd, så er det måske disse hovedtelefoner du skal prøve, men personligt bliver de ikke mine favoritter.
Mikrofonerne giver til gengæld god lyd, uanset om det er til møder eller telefonsamtaler.
God batteritid og hurtig opladning
JBL LIVE FLEX kommer med Bluetooth 5.3, og sammen med rigeligt med batteri i både høretelefonerne og etuiet får du op til 40 timers batteritid. Der kan være op til 8 timers batteri i selve hovedtelefonerne, og så 32 timers ekstra batteritid i etuiet.
Du får både USB-C og trådløs QI opladning med JBL LIVE FLEX, så du får ikke problemer med at lade dem op uanset hvad du har med. 15 min. opladning giver 4 timers afspilningstid.
Konklusion
Sværger du til JBL lyd dog uden den markante JBL bas, så vil du nok også kunne lide JBL LIVE FLEX. Personligt er in-ear hovedtelefoner uden silikonepropper ikke godt for mit øre.
I det prisleje som JBL FLEX LIVE ligger, kan man også finde OnePlus Buds Pro 2, og dem var jeg mere begejstret for.
Jeg vil under alle omstændigheder anbefale at man lige prøver at have JBL FLEX LIVE i ørene hvis man kigger i det prisleje.