Forside * Nyheder

Pixel Watch er lanceret – men Danmark snydes i første omgang

-
(Foto: Google)

Det ser ud som om, Google har valgt ikke at lancere Pixel Watch i Danmark lige nu, men det kan købes syd for grænsen.

Efter adskillige billedlækager og officielle teasere, er Googles eget WearOS-smartur endelig blevet lanceret. Og ganske som forventet er Pixel Watch et ur, der kombinerer det bedste fra Googles to wearable-verdener, WearOS og FitBit.

Hvis vi starter med førstnævnte, så gør Google med WearOS, hvad de også gør med Android på deres Pixel-telefoner. Med andre ord ligner det en ”stock”-udgave af WearOS, der kan findes på uret, og man skal altså forvente en anden brugerflade-oplevelse end på de mest populære Wear OS-ure derude, nemlig dem i Samsungs Galaxy Watch-serie.

Annonce:

Selve uret er inspireret af en dråbe vand, der ligger på en overflade, fortalte Google ved deres præsentations-event tidligere i dag. ”Urglasset” ser derfor ud til at smyge sig ned over uret lidt på samme måde, som det sker på Apple Watch. En anden lighed med Apple er at de mange farverige urremme i stof, læder og silikonegummi sættes på med en proprietær mekanisme.

Det betyder at du ikke, som du f.eks. kan på Galaxy Watch-urene, kan købe en standard-urrem og sætte den på Pixel Watch. Til gengæld fæstnes urremmene på en måde, der både sidder godt fast og gør dem nemme at skifte ud. Idéen er at man kan have flere urremme og vælge den, der passer til dagens øvrige tøj- og stilvalg.

Bruger fire år gammel processor

Det var egentlig forventet, at urkassen kun ville komme i en enkelt farve, men den kommer i tre, sort, sølv og guld. Uret kommer kun i en enkelt størrelse, 41mm. Inden i finder man lidt overraskende en Exynos-processor fra Samsung, der har nogle år på bagen. Det er Exynos 9110, der udkom allerede i 2018 og blev brugt i Samsungs smarture op til Galaxy Watch 3.

(Foto: Google)

Det er lidt overraskende, at Pixel Watch ikke bruger en Qualcomm-chip eller en version af Googles egne Tensor-chips, som man finder i Pixel-telefonen. Den har dog en Cortex M33-SoC til at assistere lidt, samt 2GB RAM. Der er 32GB lagerplads ombord. Uret fås både i en version med og uden LTE-dataforbindelse.

Selve skærmen er en AMOLED-skærm med en pixeldensitet på 320ppi og dens lysstyrke topper ud ved 1000 nits. Der sidder et 294 mAh-batteri i uret, der ifølge Google kan holde til 24 timers brug, før det skal genoplades. Det tager kun 30 minutter at lade det 50% op.

Skal købes udenlands

Som nævnt låner Pixel Watch en hel del fra FitBit og er generelt gjort tiltrækkende for fitness-fans og udendørsfolket. Hvis du er ude i naturen, behøver du ikke være helt så nervøs for at dit smartur får skrammer og ridser, for glasset på fronten er Gorilla Glass 5. Google lover også at uret kan klare 5ATM tryk. Det betyder, at det kan ligge på 50 meter dybt vand i ti minutter uden at tage skade. Uret får fald-detektering med en software-opdatering senere.

(Foto: Google)

FitBit-teknologierne ligger mest på software- og sensor-siden. Disse to funktionaliteter kombineres således, at uret f.eks. kan tage din puls hvert sekund fortløbende, så du hele tiden kan holde øje med den. Du kan også tage en EKG-måling, og FitBits aktivitets-tracking, søvntracking og AI-baserede dataanalyse er inkluderet. Ligesom på FitBits enheder kan du integrere uret med FitBit Premium-tjenesten, hvor du også kan få guidet fitnesstræning.

Når du køber uret, får du adgang til FitBit Premium i seks måneder gratis, samt adgang til YouTube Premium i tre måneder. Den europæiske pris er sat til 429 Euro for versionen med LTE og 379 Euro for versionen uden, svarende til henholdsvis cirka 3192 kroner og 2820 kroner. Som nævnt kan uret ikke købes officielt i Danmark, så det skal hentes i f.eks. Tyskland eller også skal du vente på at nogen parallelimporterer det.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.