Forside * Featured

Efter fyringsrunde i DR: Her er programændringerne

-
DR Byen. Foto: recordere.dk

DR har udsendt en pressemeddelelse om ændringerne på flow tv, radio, podscasts og DRTV

Der har i dag været en fyringsrunde på DR, for at flytte kræfter fra indholdsproduktion over til en styrkelse af streamingtjenesterne DRTV og DR Lyd

I den forbindelse har DR udsendt en pressemeddelelse om de planlagte ændringer. Den har vi valgt at bringe i sin helhed her.

Annonce:

 

Pressemeddelelse fra DR

Som tidligere meddelt gennemføres der tilpasninger i de to direktørområder DR Nyheder og DR Kultur, Børn og Unge. Begge steder sker forandringerne for at sikre, at man også i fremtiden er godt rustet til at nå danskerne med kvalitetsindhold via de to digitale hovedindgange, DRTV og DR LYD.

Om forandringerne siger DR’s generaldirektør Maria Rørbye Rønn:

– Det er helt afgørende, at vi investerer mere i DRTV og DR LYD, så de bliver levende og attraktive digitale indgange til vores indhold. Danskerne skal inviteres indenfor, og vi skal give dem en personlig oplevelse og sikre, at de vender tilbage igen og igen. Flest muligt skal både opdage, se og høre det gode indhold, vi laver hver dag.

Hos DR Nyheder betyder ambitionen om den digitale styrkelse, at der etableres et decideret kraftcenter for on demand-lyd med blandt andet ’Orientering’ under området. Fra årsskiftet udkommer programmet derfor i nyt, opdateret format målrettet digital brug og derfor også færre minutter på flow. I 2022 fastholdes det nuværende format. Samtidig fastholdes fokus på liveradio, når alle DR Nyheders liveformater på P1 samles under ét.

På tv-fronten er ambitionen, at ‘Deadline’ i højere grad fremover skal fungere digitalt. Redaktionen samles derfor med nyheder på DRTV. Fra årsskiftet udkommer ‘Deadline’ derfor i nyt opdateret format målrettet digital brug og vil som følge heraf udkomme et reduceret antal dage på flow. I 2022 fastholdes det nuværende format og i løbet af efteråret fastlægges formatet for 2023.

 

Fokuseret nyhedsprofil

På dr.dk sikres der en fokuseret nyhedsprofil samt en mere synlig tilstedeværelse for DR’s profiler som korrespondenter, analytikere og værter. Indholdsmæssigt vil der komme et endnu mere markant aftryk af video og lyd egnet til brug via mobilen. Som følge af fokuseringen af sitet nedlægges blandt andet ’Digitale Fortællinger’, ’Webdok’ og ’Mit Liv’. Endelig er det i DR Nyheder besluttet, at indhold lavet specifikt til sociale medier samt kommentarsporet på de sociale profiler lukkes.

Nyhedsdirektør Sandy French udtaler om ændringerne:

– Vi har i dag meddelt, at vi har I sinde at afskedige 14 kolleger i DR Nyheder, og det er altid alvorligt. Men jeg tror på, at de forandringer, vi gennemfører, stiller os langt stærkere. Vi har en vigtig demokratisk opgave med at nå 9 ud af 10 danskere med vores nyhedsindhold. Hvis vi skal løse den opgave, skal vi gennemføre markante omstillinger af vores tilbud til danskerne. Det er vigtigt, at også de brugere, som ikke er i kontakt med os via traditionelle platforme, får gavn af vores kvalitetsindhold.

Baggrunden for forandringerne er at skabe de bedste betingelser for indholdet i en digital verden. Det gælder både det, som har bred appel, og i forhold til det specialiserede indhold, som løfter mange helt særlige public service-opgaver.

I DR Kultur, Børn og Unge bliver der ligeledes gennemført en række tilpasninger af indholdet. Baggrunden for forandringerne er at skabe de bedste betingelser for indholdet i en digital verden. Det gælder både det, som har bred appel, og i forhold til det specialiserede indhold, som løfter mange helt særlige public service-opgaver. Et grundlæggende rationale bag ændringerne er at bruge de forskellige platforme til det, de er bedst til.

DR’s læringstilbud samles for at sikre kritisk masse i det faglige miljø. Konkret flytter DR Lær og Ultrabit fra henholdsvis Aalborg og København til Aarhus.

 

P3 samler radio og podcast

Også i forhold til de unge samles kræfterne for at give et endnu stærkere tilbud. På P3 samles radio og podcast i én samlet redaktion. Som noget nyt kommer P3 fra først i oktober til at levere indhold til dr.dk. Dr.dk/p3 vil bl.a. indeholde musikopdagelse, historier om unges liv og de vigtigste samfundsdagsordner, som betyder noget for målgruppen.

På det traditionelle kulturområde sker der en fokusering omkring lyd. Det betyder, at programmet ’Kampen om historien’ fra 2023 kun vil være at finde på lyd. Fra 2023 videreføres ’Filmselskabet Delight’, ’Kulturelt’ og ’Temalørdag’ ikke.

Podcast kommer til at spille en særligt vigtig rolle i forhold til den digitale kulturformidling, og fra 1. oktober lukker ’Detektor’ og erstattes fra årsskiftet af en ny kulturpodcast, mens programmet ‘Bagklog’ fra årsskiftet lukker og erstattes af en ny formiddagsflade.

Fra 2023 vil flere nye musikpodcasts se dagens lys, mens programmet ‘Mixtape’ ikke fortsætter i 2023. For at fokusere kræfterne lukkes de tre events: P2 Prisen, P8 Jazz Alive og P6 Beat Rocker Koncerthuset.

 

‘Betydelige forandringer’

Henrik Bo Nielsen, direktør for DR Kultur, Børn og Unge, siger om forandringerne:

– Jeg vil ikke lægge skjul på, at der er tale om betydelige forandringer. Vi har i sinde at sige farvel til 33 medarbejdere, og det fylder rigtig meget lige nu. På den anden side af dette kan brugerne se frem til ganske markante ændringer i digital retning. Vi er inde at røre ved virkeligt veletablerede formater, men jeg tror fuldt og fast på, at vi skal turde foretage den slags store forandringer, hvis vi for alvor skal udvikle os digitalt med brugerne. Hvis vi vil skabe relevans og fastholde vores legitimitet med så forandrede brugervaner, kan det ikke nytte, at vi bliver stående, hvor vi altid har stået og bare ser til. Og så tror jeg på, at vi både i forhold til børn og unge er i fuld gang med at skabe fremtidens position.

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.