Forside * Featured

TEST: OnePlus 7 Pro – En Android top-performer

- 34

OnePlus har med 7 Pro meldt sig ind i top-krigen af premium Android smartphones. Med en attraktiv pris og et kraftig chipset, har OnePlus smidt handsken og budt op til dans mod Samsung og Huawei. Vi har testet OnePlus 7 Pro.

OnePlus har med lanceringen af OnePlus 7 og OnePlus 7 Pro taget et kæmpe skridt op af stigen, og ind i det øverste premium lag af Android Telefoner. Både Samsung og Huawei er nu udfordret på både ydelse, kamera og skærm, og vi har testet om OnePlus 7 Pro nu er den bedste premium telefon du lige nu kan købe for penge.

Annonce:

 

Udpakningen af OnePlus 7 Pro

 

Udpakning og installation

OnePlus 7 Pro kommer i en flot æske, der udover telefonen indeholder en Warp Charge 30 USB oplader, samt det signatur-røde USB-C opladningskabel. Desuden er der et gennemsigtigt beskyttelsescover til bagsiden af telefonen. Der er ingen øretelefoner med i pakken.

Det første man bemærker er den enorme 6.67 tommer skærm, der hverken har hak, hul eller dråbe med selfie kamera. Det kamera er gemt i en skuffe, der kommer op når man skal bruge det. På bagsiden har man et kamera med 3 linser, På venstre side har man lydstyrke, og på højre side har man tænd/sluk samt en 3-klik knap, hvor man kan vælge lydløs/vibration/lyd på.

I bunden er der et USB-C stik, ligesom det er i bunden at man finder en dual-SIM skuffe.

Modellen vi testede var med 12 GB RAM og 256 GB lagerplads, og farven var Nebula Blue som jeg synes er den pæneste af de tre. De to andre farver hedder Almond og Mirror Gray.

Jeg er helt vild med OnePlus 7 Pro’s design, der føles eksklusivt, og den Nebula Blå farve virker meget professionel i sit udtryk.

Telefonen har også fået stereo-lyd, og en endnu bedre fingeraftrykslæser.

En ting telefonen dog ikke har er en IP certificering for vand- og støvtæthed, ligesom den som flagskib også mangler trådløs QI opladning.

 

Den buede skærm giver billede til kant

 

Skærmen: En sindsyg lækker AMOLED skærm

Den nye OnePlus 7 Pro tilbyder en QHD+ AMOLED skærm med 19.5:9 ratio med en billedfrekvens på 90 Hz. Skærmen er 6,67″ med buet glas, og opløsningen er 516 PPI med i alt 4,49 mio. pixels. Skærmen er beskyttet af Corning Gorilla Glass, der beskytter mod ridser.

Hos DisplayMate har man givet skærmen en A+ bedømmelse, der er det højeste man kan opnå.

Jeg er helt vild med OLED skærmen der giver et kraftigt lys og understøtter hele 800 nits. Skærmen understøtter også HDR10+, som kan vises i bl.a. Netflix app.

Men de 90 Hz. kommer med en pris. Har du det slået til hele tiden, bruger OnePlus 7 Pro mere batteri end når det ikke er slået til. Personligt foretrækker jeg det slået til, og så lever jeg med at batteristanden falder lidt hurtigere. Jeg har med mit forbrug ikke oplevet at det var nok til at jeg måtte oplade i løbet af dagen, men nok til at hvis man ser meget video eller spiller meget, så skal man nok genbesøge en oplader hen af eftermiddagen.

Og så er der jo det faktum at når du ser fuld-skærm video på OnePlus 7 Pro, så er der ingen hak eller hul, der forstyrrer billedet. Det er billede fra kant til kant. Så skærmen er klart et kæmpe plus på OnePlus 7 Pro.

OnePlus 7 Pro har også en “Reading Mode”, hvor den skifter til en monokrom visning når du læser artikler og ebøger. Det er en indstilling du selv vælger, og det virker faktisk imponerende, og fjerner forstyrrende farver i det du læser.

Oven i det har OnePlus 7 Pro fået en endnu bedre fingeraftrykslæser indbygget i skærmen. Og jeg må sige, at jeg er meget imponeret over hvor hurtigt den reagerede, især da jeg efter et par dages test fandt ud af jeg stadig ikke havde fjernet beskyttelsesplastiken foran skærmen.

 

OnePlus 7 Pro rammer plet på ydelse

 

Ydelse – Helt i top, og ånder iPhone XS i nakken

Når vi kigger på vores performancetabel, har der længe været et kæmpe hul mellem iPhone og Android. Det hul er næsten lukket med OnePlus 7 Pro.

OnePlus 7 Pro kommer med Qualcomm Snapdragon 855, og modellen vi testede var med 12 GB RAM og 256 GB lagerplads. Den nye Snapdragon giver en rigtigt god ydelse, hvor vi på GeekBench 4 Pro målte følgende score:

  • Single-Core 3.493
  • Multi-core: 11.103
  • Antutu score: 366.460

 

Smartphone modelSingle-CoreMulti-Core
iPhone XS Max4.81011.542
OnePlus 7 Pro3.49311.103
OnePlus 73.46010.885
Samsung Galaxy Note 10+4.52110.675
iPhone X4.26110.517
Samsung Galaxy S10 Plus4.51010.294
Huawei Mate 20 Pro3.37710.023
Huawei P30 Pro3.2869.755
Samsung Galaxy A802.4786.741
OnePlus 6T2.3928.909
Samsung Galaxy Note 92.3978.877
Samsung Galaxy S9+3.3238.662
Huawei P20 Pro1.905 6.770
Huawei P30 Lite1.4734.613

 

Alle apps kører lynende hurtigt, og på spil imponerer OnePlus 7 Pro også. OnePlus har lavet et samarbejde e-sport syndikatet Fnatic. En speciel Fnatic gaming mode, gør at du får maksimal ydelse når du spiller spil der har høje krav til ydelse.

OnePlus 7 Pro kommer også med UFS 3.0, der er en drevteknologi, der øger hastigheden ved læsning og skrivning sammenlignet med UFS 2.1, som bruges i mange andre Android telefoner.

Batteriet er på 4.000 mAh, og kommer for de fleste fint igennem dagen, men som vi også skrev tidligere, skal man være opmærksom på at 90 Hz mode på skærmen bruger lidt ekstra batteri, og spiller man meget, så vil det påvirke om man skal oplade i løbet af dagen. Men gudskelov har den Warp Charge 30W, og fra 0-50% batteri tager ikke mere end 20-25 min.

Her er en af de ting jeg savner ved et premium flagskib anno 2019. Det undrer mig, at OnePlus stadig ikke har trådløs opladning. Det bør et flagskib have i dag.

 

 

Hvordan virker den som telefon?

OnePlus 7 Pro har dual-SIM, der begge kan være aktive når det gælder opkald, og så vælger du blot hvad SIM kort du vil bruge til mobil-data.

OnePlus 7 Pro har også understøttelse for VoLTE og WiFi opkald, så du kan få den bedste opkaldskvalitet, hvis du er på 4G/LTE eller WiFi.

OnePlus 7 Pro har også understøttelse for alle de vigtige trådløse protokoller 2×2 MIMO 802.11 a/b/g/n/ac, ligesom den understøtter 4G/LTE. Der kommer også en 5G model, men da Danmark ikke er klar, er det i Norden kun Finland, der får glæde af den model.

Du får også Bluetooth 5 med AptX og AptX HD, og naturligvis også NFC.

 

OnePlus med Android 9 og Oxygen OS 9.5

 

Software og Oxygen OS 9.5

OnePlus 7 Pro kommer med Android 9 Pie, og deres egen Oxygen OS 9.5.

Jeg synes at Oxygen er en ren og lækker brugerflade, der med sin dark-mode giver en rigtigt god oplevelse. Dog er der én ting jeg savner enormt. Muligheden for at lave foldere i app-skuffen. At man kan gøre det på hjemme-skærmen er fint, men at man ikke kan gøre det i app-skuffen er dumt, især når man ser hvor mange der har bedt om det på deres forum, som OnePlus ellers ønsker at være kendt for at lytte til.

Men udover det, så er det en superflydende oplevelse at bruge OnePlus Oxygen OS 9.5. Software og apps kører flydende, og de 12GB RAM som modellen vi testede havde, giver masser af plads til at køre flere apps samtidigt.

Så hele software oplevelsen af OnePlus 7 Pro er også super positiv.

 

Der er stereohøjttalere med “Atmos” lyd i top og bund af OnePlus 7 Pro

 

Fin lyd og Dolby Atmos

OnePlus har fået stereo-lyd, og oven i det, har de indgået et samarbejde med Dolby, der har kalibreret de indbyggede stereohøjttalere så de er Dolby Atmos certificeret. Ligesom på alle andre “Atmos” telefoner, mener vi at det er åndsvagt at kalde mobiltelefon-lyd Dolby Atmos, men sådan må det være.

Men telefonen har imponerende lyd, og faktisk en stereolyd der virker. Der er masser af både top og bund, men at gå derfra til at sige at det lyder “Dolby Atmos” godt er nok for meget.

Konferencekald har godt af den ekstra gode lyd, og har du brug for at vise en musikvideo til venner, så er det jo ingen skade til at det lyder mindre fladt en de fleste mobiltelefoner.

 

Kameraet på bagsiden af OnePlus 7 Pro

 

Kamera – Helt i top, og selfiekamera er smart

Og så har vi kameraet. Da telefonen blev lanceret afslørede OnePlus samtidigt at den havde scoret 111 på DXOMARK, der er lige i hælene på både Huawei P30 Pro og Samsung Galaxy S10 5G.

Og kameraet er virkeligt godt. Det har mange indstillingsmuligheder, og med de tre forskellige linser på bagsiden har du op til 3x optisk zoom, og optisk billedstabilisering.

På bagsiden har du en 48 MP sensor med optisk billedstabilisering, et 8 MP 78 mm teleobjektiv med en f/2.4 blænde med optisk billedstabilisering og et 16 MP 117° ultra vidvinkel objektiv med en f/2.2 blænde.

OnePlus 7 Pro tager også fine billeder i mørke, og har hvis man har behov for endnu mere lys i mørke forhold en “Nightscape” opsætning, der med AI giver endnu mere lys og kontrast.

OnePlus 7 Pro har også en rigtig lækker PRO opsætning, hvor du kan lege med de fleste indstillinger i kameraet.

 

 

Selfie kameraet der kommer op når det skal bruges, tager også rigtigt gode billeder, men man skal være opmærksom på at der er en kort forsinkelse før den tager billedet. Det kan derfor godt give problemer i visse situationer, hvor motivet bevæger sig lige efter billedet er taget.

 

 

På videosiden kan du optage i op til 4K/UHD 60fps, og videokvaliteten virker endog meget god. Og du kan optage slow-motion i 1080p i 240fps.

Nedenfor er et galleri af billeder vi har taget med OnePlus 7 Pro i forskellige lysforhold.

 

 

OnePlus 7 Pro

 

Konklusion

OnePlus 7 Pro er en vinder. Telefonen har de bedste specifikationer på ydelse, og ligger med helt i top når det gælder kamera, batteri og skærm.

Skal jeg finde noget der trækker ned, så er det de to punkter jeg også nævnte ved udpakningen. Den manglende trådløse opladning og den manglende IP certificering for vand- og støvtæthed.

Til trods for de to mangler scorer OnePlus den højeste karakter vi har givet nogen Smartphone indtil nu. Hele 9.3 i karakter. Dette fordi du får endog rigtigt meget premium Android for pengene. Den koster over 40% mindre end hvad en tilsvarende iPhone XS Max koster.

Men har du lyst til at købe en premium flagskibs Android, og ønsker at bruge færre penge, end du f.eks. skal slippe for en Samsung Galaxy S10+ eller Huawei P30 Pro, så går du ikke galt i byen med OnePlus 7 Pro. Og der er ingen tvivl om at OnePlus nu er med helt i toppen når det gælder premium flagskibe.

 

 

Pris og levering

OnePlus 7 Pro kan købes i butikkerne og hos OnePlus fra den 21. maj. Den kommer i tre farver: Nebula Blue, Almond og Mirror Gray.

ProduktKonfigurationFarvePrisTilgængelighed
OnePlus 7 Pro6GB + 128 GBMirror GrayKr. 5.399,-21. maj
OnePlus 7 Pro8GB + 256 GBMirror GrayKr. 5.699,-21. maj
OnePlus 7 Pro8GB + 256GBAlmondKr. 5.699,-Juni
OnePlus 7 Pro8GB + 256 GBNebula BlueKr. 5.699,-21. maj
OnePlus 7 Pro12GB + 256GBNebula BlueKr. 6.399,-21. maj
OnePlus 76GB + 128 GBMirror GrayKr. 4.299,-4. juni
OnePlus 78GB + 256 GBMirror GrayKr. 4.799,-4. juni

 

 

OnePlus 7 Pro
Design
Ydelse
Skærm
Kamera
Batteritid
Pris
Læs bedømmelse0 stemmer
Plus
Høj ydelse
Lækkert design
Rigtigt godt kamera
Den bedste skærm på markedet lige nu
Minus
Manglende trådløs opladning
Ingen IP certificering
4.7
Karakter
Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.