Det lykkedes magasinet Forbes at bryde ind i en række Android-telefoner med en falsk ansigtsmaske, men iPhone holdt stand.
Ansigtsgenkendelse er ikke så sikkert som smartphone-producenterne gerne vil have os til at tro. Det kræver lidt forberedelse, men herefter er det muligt at bryde ind i mange smartphones.
Magasinet Forbes har testet ansigtsgenkendelse baseret på en 3D-printet maske, og fandt at på dét niveau gav de fleste smartphones efter og lukkede op.
Det var dem fra Android. iPhone lod sig ikke snyde.
Selvom der, dengang FaceID kom frem, var eksempler på nære familiemedlemmer der kunne åbne hinandens iPhones, så ser det ikke ud til at en ‘simpel’ maske kan samme.
I dag kan en 3D-printer fås for få tusinde kroner og en 3D-scanner er ligefrem bygget ind i nogle smartphones (Sony). Så det at fremstille en nogenlunde vellignende 3D-maske af et ansigt er ikke længere en fjern mulighed.
Dette falske hoved, der blev anvendt til Forbes test, var dog ikke lavet på 3D-printeren hjemme. I stedet var det professionelle fra firmaet Backface i Birmingham, Storbritanien, der stod bag. Det kostede lige under 3.000 kroner.
Smartphones testet
Forbes testede ansigtsgenkendelse med disse fem smartphones:
- LG G7 ThinQ
- Samsung S9
- Samsung Note 8
- OnePlus 6
- Apple iPhone X
LG advarer under installationen af deres G7 ThinQ smartphone om at slå ansigtsgenkendelsen til, med begrundelsen at den er mindre sikker. Den telefon åbnede da også på den falske maske med det samme.
Samsung advarer også på S9 om at ansigtsgenkendelsen er mindre sikker og kan lukke fremmede ind hvis de ligner brugeren.
Samsung Note 8 omtaler en funktion til hurtigere ansigtsgenkendelse, som de advarer mod er mindre sikker, end en langsom scanning.
Samsung S9 og LG G7 har tilsvarende langsommere og mere præcis ansigtsgenkendelse, og Forbes tests bekræfter at det faktisk gør det sværere at snyde telefonerne.
Men selv den langsomme ansigtsgenkendelse kunne snydes. Der skulle bare lidt flere forsøg til, i forhold til maskens vinkel og lys.
OnePlus 6 har ikke mulighed for langsommere ansigtsgenkendelse, ej heller advarede producenten mod at ansigtsgenkendelse kan være mindre sikker. I stedet har de en installationsfase som Forbes kalder ‘sci-fi style’, som giver et indtryk af noget hi-tech.
OnePlus-telefonen åbnede dog på den falske maske hvergang, og uden muligheden for en langsommere og mere præcis ansigtsgenkendelse, var dette testens mindst sikre smartphone. OnePlus forklarer til Forbes at de i design af ansigtsgenkendelsen har haft fokus på convenience.
Selvom der også tidligere har været eksempler fremme om at snyde deres FaceID ansigtsgenkendelse i Apple iPhone, så er en 3D-printet maske som denne ikke én af måderne. Uanset hvad Forbes forsøgte så forblev iPhone X lukket.
Læs mere om Forbes test, og se videoen fra eksperimentet, her.