Vi har testet Libratone Track+ øretelefoner, der er bygget til aktivt brug med indbygget støjreduktion. Læs hvad vi syntes om dem.
Tidligere på året lancerede Libratone deres nye øretelefoner Track+, der er til brug for aktive personer, der gerne vil have lyd med på løbe- eller cykelturen.
Udpakning og installation
Libratone Track+ kommer i en pænt stor kasse udfra indholdet, men den har et eklusivt udseende, og udover Track+ øretelefonerne, så er der en håndfuld manualer, et USB-A til MicroUSB opladerkabel samt forskellige gummidutter, som du kan bruge til dit øre. Der er forskellige størrelser og former.
Libratrone Track+’s øretelefoner hænger sammen med et kabel der går fra øre til øre. I kablet er der placeret to paneler, der henholdsvis indeholder afspillnings-kontrol og en tænd/sluk/parre knap.
Kablet mellem de to øretelefoner er kraftigt, og tungt. Så hvis man ikke får kablet til at hvile på skulder og nakke som det skal, kan det virke som om kablet falder ud af af øret. Derfor er det også vigtigt at man vælger den rigtige øreprop til ens eget behov.
Designet er meget moderne, men virker på mange måder også upraktisk. Det er svært at finde lydstyrke knapperne, når man er på farten, fordi kablet er så kraftigt, og panelet knapperne sidder på så enormt. Det kunne godt være lavet smartere.
Hele øretelefonen er vand/sved og støvafvisende, og så har den også aktiv støjreduktion.
Forbindelsen sker med Bluetooth 4.1 AptX, og forbindelse til enheden sker ved at man trykker på funktionsknappen i nogle sekunder, og så kan der skabes forbindelse til øretelefonernene.
Hvordan lyder Libratone Track+
Libratone er mest kendt for deres trådløse højttalere, som altid har haft en god lyd. Deres indtog på høretelefoner og øretelefoner har ikke skuffet når det gælder lyd.
Af en sports-øretelefon lyder de godt. Der er en god og fyldig bas, og dybe i lyden uanset hvad vi smider efter dem. Hovedtelefonerne kommer også med Libratones CityMix støjreduktion, der har fire niveauer.
- Niveau 1: Gennemgang – Du kan tale med folk uden at tage øretelefonerne af – 80% baggrundsstøj
- Niveau 2: Passiv ANC – Du kan nyde musikken men stadig høre dine omgivelser – 60% Baggrundsstøj
- Niveau 3: 50% ANC – Du kan nyde musikken uden at miste opmærksomheden i støjende områder – 30% baggrundsstøj
- Niveau 4: 100% ANC – Fordyb dig i musikken uden forstyrrelser udefra -<10% baggrundsstøj
Støjreduktionen virker rigtigt godt, og ringer telefonen, så er samtalekvaliteten i den indbyggede mikrofon også god.
Du kan i øvrigt bruge Libratone’s app, der findes til iOS og Android til at styre øretelefonerne og opdatere firmwaren i Track+. Men hvorfor er det lige at man skal registrere sig for at kunne bruge app’en? – Det er en om’er Libratone.
Batteritid
Libratone lover op til 8 timers batteritid på Libratone Track+, men det må være hvis man har skruet ned til næsten ingen lyd. Med ANC slået til og en lydstyrke der gør man har lyst til at løbe, kom jeg aldrig over 5 timer på en opladning.
Til gengæld tager lige omkring en time at lade dem op igen. Det er acceptabelt, selvom jeg er skuffet over at man i 2018 lancerer en øretelefon med MicroUSB i stedet for USB-C stik.
Konklusion
Libratone er kommet langt med deres produkter, og Libratone Track+ er også et godt bekendskab, men der er nogle ting der trækker ned. Den langt fra lovede batteritid og den noget kejtede betjening trækker ned.
Til gengæld trækker lyden op. Deres støjreduktion CityMix fungerer rigtigt godt, og gør også at man skal være endnu mere opmærksom i trafikken hvis man løber med dem på.
Prisen er 1.499,00 og det gør at vi kun kan sige at man får meget værdi for pengene, hvis man er på jagt efter et par øretelefoner til brug mens man træner.
Pris og levering
Den vejledende udsalgspris er 1.499,-, og Libratone Track+ kan købes hos flere forhandlere og direkte hos Libratone.