DR fremlægger i dag planen for hvordan fokus skal ændres fra flow-tv til digitalt indhold og streaming. Det er største ændring siden monopolskiftet.
DR fremlægger i dag planerne for medievirksomhedens største ændring siden skiftet fra monopoltiden. Det skriver Politiken.
Ændringerne kommer til at berøre alle seere, og et af de store mål er igen at få fat i de unge – gruppen der er blevet sværere at nå med de traditionelle tv-tilbud.
Det bliver allerede fra 2019 at DR vil ændre radikalt på måden de laver og præsenterer tv. Det bliver digitalt først, flow-tv bagefter.
Den hidtidige model med at lægge alle programmer ind i faste sendeplaner, og derefter gøre dem tilgængelige på streaming, vendes om.
“Der kommer til at være ændringer for alle, der ser tv, lige meget hvor. Når vi begynder at tænke digitalt fra starten, vil hele tv-området blive gentænkt skridt for skridt – det gælder alt fra genrer og konkrete udsendelser til formater og greb”, fortæller Direktør i DR Medier Henriette Marienlund til Politiken.
Streaming først
Fra næste år skal programmerne først og fremmest fungere på streamingtjenesten DRTV, og herfra kan de vandre videre til flow-tv i det omfang de er egnet til dette.
Ifølge tal fra DR Medieforskning er gruppen af 20-29-årige gået fra at se 211 minutters tv i 2010, ned til 117 minutter i 2016 og blot 70 minutter i 2017.
30% af de unge ejer slet ikke et TV, men henter deres underholdning via computer, tablet og smartphone.
Udover at fokusere mere på den digitale distribution fremover så vil der i programmerne også opleves et andet fokus, dette med afsæt i en dansk hverdag og virkelighed. Det betyder bl.a. færre indkøbte programmer i DR anno 2019 og frem.
Især indenfor områderne dokumentar, nyheder, fiktion, kultur og børn vil man som bruger af DRs tilbud opleve mere kvalitetsindhold.
Nyt DRTV
Som en del af planerne vil DR lancere en ny udgave af streamingtjenesten DRTV. En udgave der ikke – som i dag – tager udgangspunkt i flow-tv.
Nu skal tjenesten fungere mere som det kendes fra Netflix og de andre streamingtjenester, hvor de forslag der ses er individuelle og baseret på lige jeres seervaner.
“Ved at stoppe flow-tankegangen bliver det nemmere at nå bredere ud. Det giver mulighed for at nørde mere inden for nogle bestemte emner, fordi vi kan ramme mere direkte. Derfor tror jeg også, seerne kommer til at føle, at vi bliver et bedre public service-medie”, fortæller Henriette Marienlund til Politiken
TV-guiden slippes dog ikke helt. Der vil fortsat være en plan for hvornår programmerne udkommer. Det bliver ikke sådan at fremover man selv skal opdage hvornår der er et nyt afsnit af yndlingsserien. Man ved at mandag kl. 20 kommer program A, og tirsdag kl. 21 kommer program B.
“Vores algoritme kommer til at individualisere oplevelsen på DRTV”, lyder det fra Henriette Marienlund, og fortsætter:
“Men vi vil forsøge at udfordre på baggrund af den enkelte brugers præferencer. Ligesom vi gør det i dag på flow”.