På CES 2018 i Las Vegas Lancerede B&O deres næste generation af trådløse hovedtelefoner. Vi har testet BeoPlay H9i, der er en trådløs over-ear hovedtelefon.
BeoPlay H9i er de nye over-ear trådløse hovedtelefoner fra B&O, og udover forbedret støjreduktion, har batteritiden fået et løft. Vi har testet hovedtelefonerne.
Udpakning og tilslutning
Modellen vi testede var i sort, men BeoPlay H9i findes også i en lys læder farve kaldet Natural.
Selve bøjlen er lavet i let aluminium, der er overtrukket med mørkt okselæder, mens ørepuderne er et blødt lammeskind med memoryskum. På indersiden af hovedtelefonen er ørekopperne markeret med R og L for højre og venstre.
På højre ørekop er der én fysisk knap, som bruges til at tænde og slukke hovedtelefonerne, ligesom den bruges til at sætte hovedtelefonen i Bluetooth parringsmode.
På siden af højre ørekop er der et touch område, som bruges til swipe-kontrol, hvor man kan skifte numre, ændre lydstyrke og vælge play/pause. Kontrollerne virker fint, og kræver ikke den store tilvænning.
Der er også en proximity-sensor indbygget, så hovedtelefonerne pauser musikken, hvis du tager hovedtelefonerne af.
Det er også på højre side at man finder et USB-C stik til opladning, ligesom der er en mini-jack indgang, hvis du ønsker at køre kablet til hovedtelefonen.
Det genopladelige batteri er på 770 mAh, der skulle give 18 timers batteritid med ANC (støjreduktion) slået til, og helt op til 23 timer hvis ANC er slået fra.
Som en ekstra bonus kan batteriet skiftes ud, hvis man skal ud på en endog meget lang rejse. Men de 18 timer bør være nok til selv den længste flyvetur. Opladning af batteriet tager ca. 2 timer og 25 minutter.
B&O har opdateret bluetooth 4.2 support, så du nu kan have to enheder tilsluttet til BeoPlay H9i samtidigt uden at skulle skifte forbindelse.
Hovedtelefonerne er lette at have på, og vejer ikke mere end 285 gram.
I kassen finder man udover hovedtelefonerne også et 1.5 meter mini-jack kabel, et USB-A til USB-C kabel, en adapter til brug i fly, en transport pose, samt en meget lille manual.
Resten kan man læse sig til i BeoPlay app’en som kan downloades til Android og iOS.
Kom hurtig igang med BeoPlay app
Du kan som sagt hente BeoPlay appen til Android og iOS. Når du har forbundet hovedtelefonen til din smartphone, vil app’en give dig en hurtig gennemgang af de forskellige funktioner du kan med swipes på hovedtelefonen.
Bl.a. har du en “transparency mode”, der gør at musikken dæmpes, og de indbyggede mikrofoner lader dig høre hvad der foregår i lokalet du sidder i.
Det er også med app’en du kan opdatere firmwaren på dine BeoPlay H9i. Der var en ny firmware da vi tog hovedtelefonen i brug, og det tog ca. 15. Minutter at opdatere hovedtelefonerne til nyeste firmware. Det er vigtigt at man i den tid ikke forlader BeoPlay app’en, da opdateringen ellers stopper.
Hvordan er de at gå med.
Jeg har altid haft preference for over-ear hovedtelefoner, så personligt kan jeg godt lide formen og BeoPlay H9i føles rigtigt behagelige at have på.
Under testen som jeg har brugt en uge på, har jeg haft dem på i op til 3-4 timer uden at tage dem af, og må sige at de ikke føles så varme og ubehagelige at have på som man kan opleve med andre hovedtelefoner.
Jeg har et rimeligt stort hoved, og alligevel sidder hovedtelefonerne ikke for stramt omkring ørene.
Hvordan lyder BeoPlay H9i?
Vi har lyttet til et meget varieret udbud af musik fra både FLAC, m4a og streaming fra Apple Music.
Sade’s Soldier of love lyder rigtigt godt, og Sade’s bløde stemmer kommer klart igennem. Vi afspillede den både i lossless FLAC og i Apple Music, og lyden er naturligvis bedre fra FLAC, men kvaliteten af afspilningen var rigtig god.
Svenske First Aid Kit’s nye album Ruins er blevet gennemspillet mange, og lød rigtigt godt også.
Det samme gør Saga’s In transit live album der bl.a. har et af mine favoritnumre “Humble Stance”, lød også rigtigt fint.
Andreas Vollenweider’s “Bella Donna” lyder fantastisk. Både bas og diskant har den helt perfekte balance, og både harpe og fløjte går flot igennem.
Bruger man BeoPlay’s app har de en “ToneTouch” funktion, hvor du kan vælge mellem Warm, Excited, Relaxed og Bright lyd-scener, eller trække en markør rundt i en lydcirkel og vælge din egen reference. Jeg må indrømme efter at have leget med den, slog jeg den fra igen, da den ikke gjorde noget godt for den musik jeg lytter til.
Men alt i alt, så har BeoPlay H9i en fantastisk lyd og klang. Der er både godt top og bund, uden at hverken bas eller diskant bliver for dominerende. Jeg savner måske lidt lydstyrke på toppen, men kan sagtens forstå det kompromis man må lave for at have 18 timers batteritid.
Vi har kørt med meget høj lydstyrke igennem det meste af testen, og på intet tidspunkt havde vi under 16 timers batteritid.
BeoPlay’s ANC (automatiske støjdæmpning) er meget behagelig. Den fjerner store mængder af den støj der er omkring os i fly og ude i trafikken. Samtidigt er den ikke så dominerende i lydkvaliteten, og jeg oplevede faktisk at den musik jeg lyttede til lød renere med ANC slået til.
Der er også indbyggede mikrofoner til opkald. Der er faktisk to, og lydkvaliteten ved opkald er også god. Den skuffer naturligvis når man sammenligner den med musik, men når man taler med andre er tale begge veje meget klart.
Konklusion
BeoPlay H9i har en i særklasse god lyd, et flot design og B&O logoet på siden. Det er en hovedtelefon for feinschmeckeren, der gerne vil betale ekstra for at få den fulde pakke. God lyd og eksklusivt design
Men BeoPlay H9i er en rigtig god hovedtelefon. De fleste steder ligger den til 3.799 kr. Og det er rigtigt mange penge. Men er man villig til at betale for det flotte design, og den rigtigt gode lyd, så er BeoPlay H9i et rigtigt godt køb. Det er en premium hovedtelefon til en premium pris.