Google indsamler oplysninger om Android-brugernes aktuelle placering, og det kan ikke slås fra i indstillingerne.
Google indsamler oplysninger om Android-enhedernes placering, og dette selvom ‘location services’ er slået fra.
Det skriver Quartz, der har undersøgt hvad Android sender videre til moderselskabet Google.
Selvom du aktivt slår deling af placering fra (‘location services’), og selvom der ikke har været anvendt nogen apps endnu og selvom der ikke engang er et SIM-kort i mobilen, så deles den aktuelle placering af Android-enheden løbende med Google.
Siden starten af 2017
Det er forholdsvis nyt. Det er en praksis der kun har eksisteret siden begyndelsen af 2017. I praksis betyder det at Google har adgang til at følge alle Android-brugeres placering og bevægelser.
Det er mere end hvad man som bruger af et operativsystem kan forvente, lyder det fra Quartz. Især ikke hvis alt omkring ‘location services’ er frakoblet.
Google bekræfter denne praksis overfor Quartz. De fortæller at det benyttes til at sende push-beskeder til Android-enheden. Google beroliger dog med at disse data ikke lagres.
“In January of this year, we began looking into using Cell ID codes as an additional signal to further improve the speed and performance of message delivery”, fortæller en talsmand fra Google til Quartz, og fortsætter:
“However, we never incorporated Cell ID into our network sync system, so that data was immediately discarded, and we updated it to no longer request Cell ID”.
En cirka placering
Brug af mobilmaster til at bestemme en mobiltelefons placering giver kun en cirka placering. Først hvis det kombineres med andre ting som GPS og evt. kendte WiFi-punkter, kan nøjagtigheden komme ned på meter.
Transmission af oplysninger om mobilmasterne, fra Android-enhederne tilbage til Googles servere, er krypteret. Det udelukker dog ikke spyware-apps i at tage en kopi af de data mens de endnu ligger ukrypteret på Android-enheden.
“It is really a mystery as to why this is not optional”, fortæller Matthew Hickey, en sikkerhedsekspert i Londons ‘Hacker House’, og fortsætter:
“It seems quite intrusive for Google to be collecting such information that is only relevant to carrier networks when there are no SIM card or enabled services”.
Selvom Google ikke selv omtaler det i deres svar, så spekulerer Quartz i om de også vil anvende disse data til reklamer, der baseres på hvor Android-enheden befinder sig lige nu.