Boxer er klar til en infight med tv-markedet og mener at have fundet opskriften til at hamstre kunder fra konkurrenterne.
TV-distributøren Boxer TV gør sig klar til at erobre markedsandele. Det skal ske med en række tiltag der skal lokke flere nye tv-kunder til.
Direktøren i Boxer TV, Ulf Lund, ved om nogen hvor de øvrige tv-distributører hver især har deres ømme punkter. Før han kom til Boxer sad han som mediedirektør i YouSee og før dette flere år som vice-direktør i samme selskab.
Vi mødte Ulf Lund til en snak om Boxer TV anno 2016, og i denne artikel går vi i bagom visionerne og hvilke lokkemidler som de har fundet frem til, for at erobre en større del af markedet.
I dag er Boxer TV med ca. 300.000 kunder den tredjestørste tv-distributør i Danmark.
Boxer TV for alle
Stavnsbinding til tv-signaler har afholdt tusindvis af hustande, primært i de større byer, fra at kigge efter alternative tv-leverandører.
Men her til sommer ventes det seneste lovforslag at træde i kraft, der gør det at vælge en tv-leverandør til en personlig sag, også i boligforeninger.
Det giver mulighed for Boxer og andre til at byde ind med tilbud på levering af tv-signalerne.
Nøgleord: Valgfrihed og enkelthed
Boxer vurderer at der er en voksende interesse for mere valgfrihed og enklere produkter, det fortæller Ulf Lund til recordere.dk.
Derfor skal det fremover være mere enkelt for dig som tv-kunde at overskue produkterne hos Boxer TV.
Dette med mere valgfrihed på tv-hylderne. Det skal være enkelt og nemt at afprøve det.
Nøgleordene som skal få den øvrige del af tv-branchen til at ryste i bukserne er: Ingen gebyrer på valgfrihed, ingen oprettelsesafgifter og ingen binding.
Som det kendes fra Netflix, Spotify m.fl. så fjernes bindingen. Det skal være nemt og enkelt for Boxer-kunderne at hoppe både på og af abonnementet på tv-kanalerne.
Boxer: Valgfrihed uden gebyrer, ingen oprettelsesafgifter og ingen binding.
Boxer: Prisen skal være med
Boxer vil endnu ikke løfte sløret for hvilke priser der opereres med for fuld valgfrihed, men Ulf Lund fortalte os følgende:
- Der bliver mulighed for frit valg hos Boxer helt ned til én tv-kanal, uden krav om en pakke ved siden af.
- Det bliver muligt at spare penge, i forhold til at skulle betale for de valgte tv-kanaler som en del af en stor pakke hos en traditionel tv-distributør.
Som vi omtalte forleden her på recordere.dk, så viser en undersøgelse som Boxer har fået lavet igennem analyseinstituttet YouGov, at de fleste tv-kunder hos YouSee og Stofa slet ikke ønsker at betale for andres tv-forbrug.
Undersøgelsen viste også at ved en besparelse på 100 kr/måned er det hele 51% af YouSee-kunderne og 61% af Stofa-kunderne der finder det interessant at skifte tv-udbyder.
“Vi kan levere den besparelse på 100 kr/måned”, lød det fra Ulf Lund overfor recordere.dk.
Flere HD-kanaler
Som vi også kunne fortælle her på recordere.dk forleden dag, så vil der også komme flere HD-kanaler hos Boxer TV. Som en del af alt det nye udvides antallet af HD-kanaler fra 8 til 16.
Hvor HD-kanalerne i dag ligger i MUX5 og MUX6 som sender i DVB-T2, så byttes der rundt på kanalerne så de mest populære HD-kanaler vil kunne modtages igennem DVB-T
Eksempelvis erstattes TV 2 SD i MUX3 med TV 2 HD og så bliver det for første gang muligt for alle at følge deres regionale TV 2 station i HD på Boxer TV. Hidtil har TV 2 HD været udgaven med TV 2 Lorry, men når TV 2 HD flytter ned i MUX3 så bliver det med de lokale regionalstationer.
Pris og tilgængelighed
Opdateret 31/1-16
De mange nye tiltag, der inkluderer at Boxer rykker på HD for flertallet af tv-kanalerne, er planlagt her til 1. april.
TV-kanalerne på frit valg vil koste fra kr. 29/stk. og opefter.
Se også: Dette koster frit valg hos Boxer
Om Boxer TVBetalings-tv-udbyder på det mastebaserede tv-sendenet frem til 2020 efter et offentligt udbud under Kulturministeriet. Boxer markedsfører, sælger og distribuerer betalings-tv-kanaler til ca. 300.000 husstande. Boxer beskæftiger ca. 130 medarbejdere med en samlet omsætning på ca. 625 mio. kr. – men har til dato ikke præsteret nævneværdigt overskud. Ejes af Teracom der ejes af den svenske stat. |