Anmeldelse af OnePlus One – Android Smartphone
Det er ikke så tit, at der kommer en Android Smartphone, der skaber en enorm hype, og samtidigt koster omkring 2.500 for topmodellen med 64 GB lagerplads. Men det er lige hvad kinesiske OnePlus One har gjort.
Recordere.dk fik en invite til den meget hypede smartphone, og 2.518 kr. og 8 dages venten senere sad vi med en 64 GB Sandsten sort model i hånden, klar til en anmeldelse.
Deres slogan er “Never Settle” (Gå aldrig på kompromis), og hvis man sammenligner specifikationerne på en OnePlus One til 2.500 kroner og de mange topmodeller der kommer fra Samsung, LG, HTC og Sony er der ingen tvivl om at OnePlus One med rette kan bruge “topmodel-dræber” (Flagship killer) som undertitel til deres model, eller kan de?
Udpakning
OnePlus One kommer elegant indpakket i en lille brun papkasse, der indeholder endnu en papkasse, som gemmer telefon, et frækt rødt USB kabel samt nålen til at få SIM kort ind og ud af telefonen.
I pakken fandt vi også en EU USB-lader i sin egen kasse.
Det første man bemærker er hvor stor telefonen er uden at være vulgær, og hvor pæn den er fra alle sider.
Der er ingen manual eller andet fyld, så det er bare med at smide SIM kort i, og komme igang.
Installationen er ganske nem. Man starter op, vælger sit Google navn samt opretter en Cyanogen bruger (hvis man ikke allerede har en), og så er man i gang.
Fantastisk design
Nu er design jo en smagssag, men jeg kan rigtigt godt lide det simple design som OnePlus One har. Den 5,5″ store skærm, virker ikke vulgær fordi telefonen både er tynd og ikke bruger særlig meget plads rundt om skærmen. Oven i det, gør den buede bagside at den ikke virker særlig tyk og tung at have i lommen.
Bagsiden på Sandstone black modellen er ru som sandsten og telefonen ligger rigtigt godt i hånden, også selvom skærmens størelse gør at der ikke er en chance for at bruge telefonen med én hånd.
Telefonens mål er 152.9 x 75.9 x 8.9 mm, og den vejer 162 gram.
På højre side finder man tænd/sluk knappen, og på venstre side er der volume op/ned knapper. I bunden er der menu / hjem og tilbage knap (capacitive buttons) som er indbygget i skærmen. De kan iøvrigt slås fra, hvis man hellere vil bruge knapper direkte i operativsystemet, men det valgte vi ikke at gøre.
På bagsiden der som sagt er et rug design i sandsten modellen er der et 13 Megapixel Sony kamera med dual-led flash, og i bunden er der udover et Mikro-USB stik to højttalere.
Forsiden har udover den 5.5″ store skærm med Gorilla glas et 5 Megapixel kamera og de indbyggede navigationsknapper som nævnt ovenfor. Rundt om skærmen er en elegant chrome-kant, og i det hele taget er telefonen bare super elegant, og virker ekstremt robust i designet. Og selvom det meste er plastik føles det altså ikke plastik agtigt som på mange andre SmartPhones.
Top Specifikationer på hardware
OnePlus One drives af en Qualcomm Snapdragon 801 processor på 2.5GHz der har Quad-Core CPU. Så det er ikke saft og kraft der mangler. Oven i det er der en Adreno 330 grafisk processor til at trække spil og grafik.
OnePlus One kommer i to modeller. Enten med 16 GB eller 64 GB EMMC 5.0 lagerplads, og til operativ system er der hele 3 GB LP-DDR3 RAM som kører 1866 Mhz. Så der er ikke sparet på komponenter, da det i det store hele er det samme du ser i andre topmodeller til dyrere pris.
Desuden er der et 3100 mAh batteri i telefonen, der ikke kan skiftes. Det skulle give god batteritid. Det vender vi tilbage til senere i testen.
Skærmen kører 1080p full HD (1920 x 1080) og har en pixeltæthed på 401 PPI, så den står knivskarpt.
Der er ikke mulighed for MicroSD kort, så du har kun den interne hukommelse at lege med.
Gode forbindelser
OnePlus One er født med de fleste 4G/LTE net (bånd: 1/3/4/7/17/38/40), og det giver mulighed for 4G/LTE i både Europa og USA. Vi har testet telefonen på Telenor’s net, og indendørs i et 4G område havde vi 15 Mbit download og 4 Mbit upload hastighed. Det er dog ikke alle 4G bånd der er understøttet, og TDC kunder vil kunne opleve at de ikke får 4G alle steder, hvor de ellers er vandt til det.
På Wi-Fi understøttes både 2.4 og 5 Ghz båndene og 802.11 b/g/n/ac. Vi testede på en 100/20 Mbit forbindelse og fik fuld båndbredde på et 802.11 ac netværk med en Asus router.
Bluetooth 4.0 er efterhånden standard, og virker godt med både Bluetooth højttalere og trådløse headsets og bilkit. Vi testede OnePlus One med Bose Soundlink Mini, der fint spillede vores musik fra Spotify, ligesom vi testede telefonen med en bilradio med Bluetooth håndfri, også det virkede problemtfrit.
OnePlus One har også NFC (Near Field Communication), og vi testede NFC med Sony kameraer til overførsel og oprettelse af forbindelse mellem telefon og kamera, også det virkede uden problemer.
CyanogenMod – Android uden fyld
Uden at skulle gennemgå Android 4.4.2 (KitKat), vil jeg fortælle om det valg som OnePlus har valgt. De har valgt at levere deres telefon med CyanogenMod 11S, som er en optimeret Android 4.4.2 med bedre lockscreen, bedre bruger temaer og optimeringer af diverse apps og indstillinger.
Jeg har intet negativt at sige om CyanogenMod. Det er også min foretrukne alternative ROM, når jeg bliver træt af Samsungs egne på deres Galaxy’er. Den er godt supporteret, og opdateres ofte uden de store fejl.
OnePlus og Cyanogen har allerede garanteret, at det nye Android L som blev præsenteret i sidste måned kommer til OnePlus One senest tre måneder efter Google har frigivet den endelige version.
Vi oplevede dog nogle få fejl med bl.a. deres SMS / MMS Messaging app, som crashede hver gang vi forsøgte at sende en MMS med billede. Det er dog let at løse, ved at erstatte den med f.eks. Go-SMS, som også et en bedre SMS app, hvis man vil ofre de håndører den koster at købe.
Men ellers er helhedsoplevelsen helt i top. Chrome browseren kører helt fri for hak, som jeg ellers har oplevet på andre Android modeller. Alt kører i det hele taget rigtigt hurtigt, også de spil jeg testede med kørte rigtigt flot.
Operativsystemet er super responsivt og hjemmeskærmen og indstillinger kommer flyvende når man skal bruge det.
God lyd uden at imponere
Opkald på telefonen lyder fint i øret, og de to eksterne højttalere virker fint til konferencekald, men når de spiller musik og video, er det ikke sådan at man bliver væltet ned af stolen.
Tale er tydeligt, og vi oplevede ikke udfald på opkald i den periode vi testede.
En bruger havde bedt os om at teste Bluetooth lyd på f.eks. Youtube hvor man oplevede forsinkelse på andre enheder. Der var slet ingen forsinkelser på OnePlus One, der fint viste billede og lyd uden sync problemer.
Flot skærm
LTPS IPS Full HD skærmen er rigtig god, men kæmper mod sollys, hvor det var rigtigt svært at se hvad der stod på skærmen. Men i almindeligt dagslys og indendørs står den knivskarpt.
Skærmen har i øvrigt TOL (Touch On Lens), som minder meget om Nokia Lumias Glance screen, hvor man kan tappe på skærmen for at se info.
På diverse fora er der skrevet om enkelte modeller har et gult skær i bunden. Det var ikke noget vi oplevede i den periode vi testede telefonen.
Billeder og video
Det indbyggede 13 Megapixel kamera er et Sony Exmor IMX 214 og det burde garantere gode billeder og kvalitet. Og siger man billeder generelt, så tager OnePlus One gode billeder, men der er nogle men’er.
I dagslys tager OnePlus One nogle rigtigt gode billeder, men så snart det bliver lidt mørkere så er det straks en anden sag. Dens auto mode kan ikke rigtigt følge med, og billederne bliver oftest rystede eller udtydlige.
På videosiden tager OnePlus One god video i både 720P, 1080p og til dels også i 4K, men den indbyggede slowmotion mode i 120 fps virker meget pixeleret hvilket også kan ses på den video vi har lagt op.
Men på en telefon til 2.500 kr. tager kameraet altså rigtigt gode billeder, så længe du ikke er aftenfotograf. Og de obligatoriske blomsterbilleder og billeder fra isbutikken bliver mere end OK.
5 Megapixel kameraet på forsiden tager nogle fantastiske selfies, og virker rigtigt godt med de efterhånden mange chatprogrammer der findes, hvis man har brug for at række tunge og lave trutmund med hver besked man sender.
Batteritid
Det klassiske spørgsmål på alle SmartPhones er. Hvor længe kan den holde til normalt brug, uden jeg skal sidde tæt på en stikkontakt.
Og OnePlus One imponerer. Den holder let strøm en hel dag, også med baggrundsnotifikationer, opdateringer, masser af Facebook, Twitter, e-mail og browser / video visning.
Vi startede med 100% kl. 7 om morgenen, og var på mellem 25-30% da vi gik i seng ved midnatstid. Så det er klart bestået.
Det er den store skærm, der er den største synder. Den brugte 40% af det totale batteriforbrug, mens konstant adgang til Wi-Fi kun tog 5% af strømmen.
Konklusion
For 2.500 kroner burde man ikke forvente meget SmartPhone med 64 GB lagerplads, men OnePlus One imponerer på alle områder, og OnePlus One går efter struben på de store modeller fra Samsung, LG , HTC og Sony, og den bider hårdt.
Performance er i top, og jeg har ikke oplevet en Android telefon der kører mere gnidningsfrit end OnePlus One. I hvertfald ikke til den pris.
Det største problem ved OnePlus One er ikke prisen, men muligheden for at få fat i den. Telefonen er lige nu kun til salg igennem invitationer fra venner og bekendte, og de hænger langt fra på træerne, og mere end én recordere.dk bruger har tabt tålmodigheden med at stå i kø til en sådanne. Men hvis man har tålmodigheden og vil stå i kø som Nordkoreanere efter brød, så er OnePlus One et rigtigt godt køb.
Du kan skrive dig op i deres forum til invites i det danske forum, men forvent ingen smutveje.
Det skal dog ikke afstå os fra at give OnePlus One fem stjerner. Du får så meget telefon for pengene, hvis du får fat i den.
Specifikationer GRUNDLÆGGENDE PARAMETRE
FORBINDELSE
PORTE, SLOTS, TASTER OG INDIKATORER
DISPLAY
KAMERAER
AUDIO
MULTIMEDIA
|