Forside * Fokus

Sådan holdt Samsung Galaxy S III tophemmelig


 


TOP SECRET


Samsung holdt Galaxy S III helt tæt ind til kroppen, frem til lanceringen i begyndelsen af maj. Nu løfter de selv lidt af sløret for hvordan.


Alt omkring Samsung Galaxy S III blev stemplet “Top Secret”. Dette inklusiv hvilke patenter og teknologi som telefonen ville benytte. Nu fortæller Samsung-ansatte selv om hvordan det var at arbejde med projektet.


Fra TV og film kender vi hemmelige agenter, hvis arbejde er så hemmeligt at ikke engang den nærmeste familie må vide hvad de arbejder med. Sådan var det også for Samsung-ingeniørene på projekt “Galaxy S III”, den nye topmodel smartphone der kom på markedet for et par uger siden.


Helt frem til lanceringen i maj var alt tophemmeligt, og det var årsagen til at der slap så få informationer ud før tid.


“Jeg fik så mange spørgsmål om GALAXY S III fra venner og familie”, fortæller chefingeniør YoungDoo Jin (Softwareudvikling). “Men jeg sagde: Spørg ikke, eller du får mig fyret. Jeg bad dem tjekke den ud efter den officielle lancering”. Heldigvis forstod folk omkring ham dette.


Projektleder ByungJoon Lee (Mekanisk udvikling) blev også grillet af familie-medlemmer. Hans ældste søn i 6. klasse deltog også:


“Han vidste at jeg havde arbejdet på GALAXY S og S II. Så han må have antaget af jeg også var på S III. Hver eneste gang han så en artikel om GALAXY S III spurgte han”: “Far, du arbejder på S III, ikke?”


“Men det eneste jeg kunne sige var: Jeg ved det ikke.”


“Det føltes virkelig akavet” fortæller ByungJoon Lee


 


 
Foto: Samsung Tomorrow


 


Ved berretningen om, hvor følsomt det var for den jævnaldrende ByungJoon Lee, da ler YoungDoo Jin:


“Jeg elsker min kone og mine bedårende børn. Men jeg har blot undladt at fortælle om mit job til at begynde med, Haha.”


 


For Your Eyes Only..


Ja, sikkerhed er altid vigtigt og Samsung fører en stram politik i forhold til informationssikkerhed. Men det var aligevel lidt anderledes med GALAXY S III.


For på andre projekter er der almindeligvis en masse team-arbejde. Når der opstår et problem, eller når nogen sidder fast, så får alle i teamet en mulighed for at byde ind og hjælpe med en løsning. Men sådan var det ikke med GALAXY S III.


Der var separat adgangskontrol, med særlige kortlæsere og fingeraftryklæsere, kun for de få der var godkendt til dette tophemmelige projekt.


Prototyper blev anbragt i særlige sikkerhedsbokse når de skulle flyttes, også selvom de bare skulle over på den anden side af gangen. Dette for at sikre at ingen uvedkommende fik så meget som et glimt af telefonen.


Forsendelse af prototyper til partnere og underleverandører var outsourcet til en logistik-service som normalt, men denne gang som personlig levering. De ansvarlige for den logistik måtte selv køre prototyperne fra A til B, også selvom modtageren havde adresse i et andet land.


Mens partnere og underleverandører testede var prototyperne under overvågning dag og nat.


 



Foto: Samsung Tomorrow


 


Af sikkerheds hensyn var al fotografering forbudt. Det gav også udviklerne en vis hovedpine.


“Fordi vi var de eneste med tilladelse til at se produktet, så kunne vi hverken sende billeder eller tegninger”, fortæller projektleder ByungJoon Lee (Mekanisk udvikling) og fortsætter:


“Vi måtte forklare GALAXY S III med alle mulige ord”. Produktionsafdelingen var nødt til at prissætte GALAXY S III og indkøbe matrialerne på basis af vores mundlige forklaringer. Det var hårdt for alle, vil jeg tro. Hahaha.”


 


Dummy enheder og forskellige prototyper


Normalt bestemmer man sig for et design, og så går ingeniørene i gang med at realisere produktet i forhold til deadline. Men også her var udviklingen GALAXY S III en komplet anderledes historie.


Der fandtes tre forskellige prototyper, for at undgå design-lækager. Alle lavet som endelige produkter.


Det betød at ingeniørene måtte arbejde på tre totalt forskellige produkter, der løbende blev ombygget og opdateret. Indenfor samme tidsramme måtte ingeniørene lave det samme arbejde tre gange, en gang for hver prototype.


“Jeg var ansvarlig for antennen”, fortæller chefingeniør BeoungSun Lee (Hardwareudvikling) og fortsætter:


Normalt fabrikerer vi antennen på baggrund af det endelige design og får den godkendt. Men af sikkerhedshensyn måtte vi denne gang lave antennen om igen og igen. Vi var nødt til at lave en ny antenne, hvergang der udkom et nyt design. Skal jeg være ærlig var det ganske trættende og frustrerende”.


WooSun Yoon (Projektleder hardware udvikling) giver ham ret;


“Der var mange prototyper, og ja, det koster mere tid og flere kræfter med flere prototyper. Det er endnu sværere når du sender disse forskellige steder hen for tests, samtidig med at du holder dem skjult for alle.”


“Tidsnød tvang mig til en masse helikopterture frem og tilbage. Jeg er glad for at det lykkedes at holde GALAXY S III hemmelig til det sidste, men jeg kan ikke understrege nok hvor svært det var.”


 



Udviklingsteamet bag Samsung Galaxy S III. Foto: Samsung Tomorrow


 


Projektleder WooSun Yoon (Hardwareudvikling) fortalte også om forklædningerne:


“Vi måtte lave tre udgaver af GALAXY S III for at undgå at designet lækkede. Oveni dette så anvendte vi dummy-kabinetter som vi lagde telefonerne ned i, når vi skulle ud og teste. Formålet var at skjule designet på telefonen, gemme det væk fra omverdenen.”


“Jeg tvivler på at selv personer der så enheden, indenfor eller udenfor området, anede hvad det var.”


 


Samsung Galaxy S III blev lanceret d. 3. maj 2012. Det lykkedes at holde detaljerne om telefonen og dens design hemmelig helt frem til lanceringen.


 


Kilde: Oversat fra Samsung Tomorrow.  (Samsung Electronics Official Global Blog)

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.