Android er syg
Android producenterne svigter deres kunder viser denne opgørelse. Når en telefon er solgt, går det videre til næste model.
Android er ikke ved godt helbred, Android er syg. Det handler hverken om udviklingen, de mange nye funktioner og smarte nye produkter, men om support for de gamle.
Bag Android gemmer sig nemlig en historie af svigt overfor tidligere kunder. En ret kedelig historie, som nu er blevet illustreret af hjemmesiden theunderstatement.
De fleste som har været brugere af Android smartphones kender det nok allerede. Telefonen er købt, og senere kommer en ny Android udgave, og så står man tilbage: Hvad så?
Hvis man er heldig kommer den nye Android også til ens smartphone, men det er langt fra sikkert. Og opdateres telefonen én gang, er chancen for at den går næste gang endnu mindre.
Måske hårde ord, men ikke desto mindre er det hvad theunderstatement nu har illustreret grafisk.
I toppen Apple iPhone, der er et produkt der løbende opdateres (gratis). Og det gælder også større opdateringer. Dog kan der være funktioner som ikke virker på den gamle model, når styresystemet er opdateret til en nyere version.
Support historien
Opsummering
- 7 ud af 18 Android telefoner kørte aldrig på seneste version.
- 12 ud af 18 kørte kun på seneste Android version i få uger.
- 10 ud af 18 var mindst 2 primære versioner bagud efter 2 år.
- 11 ud af 18 fik ingen opdateringer efter 1 år.
- På 13 ud af 18 stoppede opdateringerne inden de udgik eller kort derefter.
- 11 ud af 19 kan ikke køre Android Gingerbread som kom i december 2010.
- Mindst 16 ud af 18 vil aldrig få nyeste Android (Ice Cream Sandwich)
Er det så slemt ?
En levetid på mellem 6 måneder og få år er måske hvad Android brugere må vænne sig til, ihvertfald hvis de gerne vil have de nyeste funktioner også.
Men taget i betragtning hvad en topmodel smartphone koster i dag, er det så rimeligt ?
En ting er selve styresystemet. Men hvad med indholdet, de mange Apps der skal gøre produktet levedygtigt i mange år frem?
Eller sikkerheden. Et system der ikke opdateres løbende, vil med tiden blive mere og mere usikkert. Offer for angreb som fishing og hacking, der kan betyde både tab af penge og data.
Hvorfor opdaters Android enheder så ikke oftere ?
Det er et rigtigt godt spørgsmål. En del af forklaringen kan findes i de mange producenter, med hver deres interesser.
Man kan sige meget om Apple, men en fordel er at de både er udvikler og producent. Samt at de kører med samme software-versioner – mere eller mindre – til det hele.
Apple har et stærkt økosystem, hvor de tjener penge i hele produktets levetid. Så jo længere et produkt lever, jo mere tjener Apple. Så de har et stærkt fokus på, at holde så mange af deres solgte enheder i live, så længe som muligt.
Android er derimod blevet et kludetæppe af producenter, der intet tjener når først produktet er solgt. Og det giver intet inticitament til at vedligeholde produktet: Sørge for at det altid er ajour, på seneste software, og med seneste sikkerhedspakke.
Hvis Google vil forbedre Android på dette punkt, må de skabe et økosystem der tilgodeser hele fødekæden. Ikke kun ved salget i butikken, men i årene frem.
Kilde: theunderstatement