Google vil give Apple kamp til stregen, ved at styrke Android igennem egen produktion af smartphones og tablet computere.
Google er ved at overtage Motorola, del del af Motorola der laver mobil grej. Motorola Mobility hedder divisionen, som for nylig blev skilt fra den øvrige del af Motorolas forretninger.
Prisen er angiveligt 12,5 mia. dollars, svarende til godt 65 mia. kroner.
Med overtagelsen går Google ind på markedet for levering af hardware til Android platformen. Dermed øges konkurrencen i forhold til Apple og Microsoft.
Motorola laver både mobiltelefoner og tablet-computere med Android systemet.
Boost til Android platformen
Google egen overskrift i forbindelse med overtagelsen er: Supercharging Android.
Det at Google nu går ind på markedet for egen hardware kan være med til at give hele Android platformen et boost. Altså hvis de kan forsikre de øvrige producenter om, at det ikke bare ender med at flytte penge fra en hånd til en anden.
Overtagelsen af Motorola var et uventet træk af Google, men mon ikke det også vil betyde at Apple nu kan se frem til mere modstand i retsalene. Ligesom med Samsung Galaxy Tab, er der rejst en sag mod Motorola Xoom tablet, omkring brud på Apples design-beskyttelse i Europa.
Google: Android er fortsat åbent
Med overtagelsen af Motorola sker der ingen ændringer i forhold til Android, der fortsat vil være en åben platform. Det oplyser Google i en pressemeddelelse.
“Vi vil køre Motorola som en selvstændig enhed. Mange parter har været med til at gøre Android til en succes og vi ser frem til, fortsat at samarbejde med dem”, skriver Google.
“Sammen vil vi udvikle fantastiske bruger-oplevelser, der vil sætte turbo på hele Android-økosystemet, hvilket kommer blandt andet forbrugerne,” fortæller Googles topchef og medstifter Larry Page.
Motorola vil desuden fortsætte som et uafhængigt varemærke og Googles Android-platform vil fortsat være tilgængelig for andre mobilproducenter som f.eks. Samsung og HTC.
Overtagelsen ventes at være på plads i slutningen af året eller begyndelsen af 2012.
Kilde: Google