Selvom TDC/YouSee nu åbner op for musik streaming, så mener pladeselskaberne at KODA bremser udviklingen.
Den danske pladebranche kritiserer KODA, organisationen der varetager komponisternes interesser, for at bremse udviklingen indenfor musik streaming herhjemme.
Man hører det oftere og oftere, hvorfor har vi ikke mere musikstreaming herhjemme? Det er da også de griske pladeselskaber, der saver den gren over de selv sidder på. Men sandheden er, at pladeselskaberne hellere end gerne vil have streaming musik ind på det danske marked, og Universal Music fortæller til Jyllands-Posten at de har været klar i et halvt års tid nu.
Det kunne være i form af den populære svenske musiktjeneste Spotify, last.fm og lignende tjenester hvor man mod et abonnement får fri adgang til at lytte til den musik man vil.
Hos pladeselskaber som Universal Music, Sony Music og Playground Music er der vrede overfor KODA, som de mener er alt for dyre sammenlignet med andre lande. Kodas takster overfor eksempelvis Spotify er 2-3 gange højere herhjemme, og det er den direkte årsag til at Spotify ikke er tilgængelig i Danmark.
Koda slår dog fast, at der er dialog med Spotify, men at man ikke kan acceptere hele det koncept de bygger på. Spotify er både abonnementsbetaling og reklamefinansieret musik, og det er den reklamefinansierede del som Koda ikke bryder sig om, da den ikke er rentabel for kunstnerne.
Men med en kraftigt faldende omsætning herhjemme, på musik solgt på fysiske medier, så er det spørgsmålet hvis interesser KODA egentlig beskytter, ved ikke mere aktivt at arbejde for streaming musik.
Koda mener dog selv, at de “gør et stort arbejde for at bidrage til udviklingen af så mange online tjenester som muligt”.
Kilde: Jyllands-Posten