Så har Google annonceret opfølgeren til sidste års Pixel-telefon.
Den hedder naturligt nok Pixel 2, og er igen produceret for Google af HTC, hvis udviklingsafdeling, søgegiganten netop har købt en stor bid af.
Hovednyheden i Pixel 2 er, at Google endnu engang har sat sig på tronen over smartphone-kameraer, hvis man skal stole på DxOMark Mobiles tests. Og det har de gjort ret eftertrykkeligt.
For første gang nogensinde har DxOMark Mobile uddelt 98 point, og det har de gjort til kameraet i Pixel 2. Til sammenligning satte den oprindelige Pixel sig på førstepladsen i sin tid med 90 point, og siden har Apples iPhone 8 Plus og Samsungs GALAXY Note 8 hver fået 94 point.
DxOMark skriver, at selvom Pixel 2 kun har et enkelt kamera, og ikke et dobbeltkamera som de fleste af konkurrenterne, leverer den overordnet set bedre billeder.
Det kommer dog nok an på, hvad man skal bruge kameraet til, for som Jon Fingas fra websitet Engadget påpeger, så er den optiske zoom, man finder i visse dobbeltkameraer ret handy, hvis man f.eks. er til koncert og står langt væk fra scenen.
Pixel 2 retter dog op på noget af den kritik, forgængerens kamera fik, da topmodellen endelig kom ud til folk. Her blev der klaget en del over den manglende, optiske billedstabilisering, men den har Google nu indført. De har endda indført både digital og optisk billedstabilisering, sådan at man med selv de værste tømmermænd formentlig kan tage fornuftige billeder. Hovedkameraet har en sensor på 12,2 megapixel og en blændeåbning på f/1.8.
Lidt ordinær på hardwaresiden
Derudover er Google Pixel 2 dog en ret ordinær 2017-smartphone, rent hardwaremæssigt. Den er baseret på Snapdragon 835, ligesom stort set alle de topmodeller, der allerede blev lanceret tidligt på året. Den har 4GB RAM at lege med og fås med enten 64 eller 128 GB lagerplads. Skærmen er på den almindelige pixel-model en femtommers AMOLED-skærm i 1080p, mens den store XL-version har en skærm på seks tommer og en opløsning på 2880 x 1400 pixels. Selv om kanterne på de to telefoner er mindre end vanligt, er de Google dog ikke gået efter det samme kantløse design, der lige nu er så populært hos konkurrenter som Apple, Samsung, LG og Essential.
Den har to højttalere, der kan spille i stereo og er IP67-certificeret, så den kan modstå vand og støv. Google har også fået HTC til at bygge deres ”klemme”-funktion ind, som nogle måske kender fra HTC U11. Ved at klemme forskellige steder på telefonen, kan man få diverse funktioner frem.
Der, hvor Pixel skiller sig ud, er på software-siden. Naturligt nok vil Google lade mange af deres nye innovationer komme til Pixel 2 før andre Android-telefoner, men hvis mønstret fra sidste år følges, skal disse funktioner nok også dukke op på andre telefoner stille og roligt.
Softwaren skiller sig ud
Indtil da kan Pixel 2 f.eks. skille sig ud fra mængden ved at have en ’Portrait Mode’ (hvor man kan gøre baggrunden uskarp ved at simulere linsen på et DSLR-kamera), der er udelukkende baseret på software. Pixel 2s kameraer behøver altså ikke to linser for at opnå dette, sådan som de fleste af konkurrenterne. Fordi denne funktion er rent softwarebaseret, virker den også frontkameraet, hvilket foreløbigt er unikt for Pixel 2.
Pixel 2 bliver også den første smartphone, der får Google Lens ombord. Det var den funktion, der imponerede en hel del mennesker under Google I/O i sommer, hvor man blot kan pege på et ord eller et objekt med kameraet på sin telefon, og så kan telefonen fortælle én om objektet eller ordet. Denne visuelle søgefunktion forventes at komme til Android generelt med tiden, men Pixel 2-ejere får den altså før alle andre.
En lignende funktion kommer på lydsiden. Pixel 2 lytter nemlig hele tiden efter, hvilken musik der spilles i omgivelserne, så du bare kan spørge den om musikken, og så har den et svar klar. Du skal altså ikke først åbne f.eks. Shazam og aktivere lytningen.
Der er dog desværre ikke noget, der peger på, at Google vælger at lancere Pixel 2 i Danmark officielt lige med det samme. Den får dog et større marked i Europa end forgængeren med tiden, så man kan håbe, at Skandinavien også bliver en del af planerne.
Men foreløbig kommer den først i USA og så siden i Storbritannien, Tyskland, Italien og Spanien, Australien, Canada, Indien og Singapore. I nogle markeder bliver kun Pixel 2 XL tilgængelig. Prisen starter ved 649 dollar, eller cirka 4.100 kroner før danske skatter og afgifter. Den fås i de farver, der kan ses herover. Den kan forudbestilles i USA nu, men der er ikke sat leveringsdato på.
Ligesom med den oprindelige Pixel vil der dog formentlig være mulighed for forskellige typer parallelimport, enten gennem forhandlere eller af eget initiativ.